Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβύη

Το τουρκικό κοινοβούλιο ενέκρινε τη στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβύη

Στην επικύρωση του μνημονίου στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας - Λιβύης προχώρησε το μεσημέρι του Σαββάτου, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο το μνημόνιο προβλέπει ενισχυμένη συνεργασία στην ανταλλαγή προσωπικού, υλικών και εξοπλισμού.

Σύμφωνα με το Anadolu το Μνημόνιο Κατανόησης επιδιώκει, την παροχή βάσης για την ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας ανάμεσα στην Τουρκία και της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης.

Η πρώτη αντίδραση από τις ΗΠΑ ήρθε μέσω Αμερικανού αξιωματούχου ο οποίος ανέφερε ότι το Μνημόνιο που υπεγράφη μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης είναι «μη χρήσιμο» και «προκλητικό» και δημιουργεί ανησυχία για τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya.

To Reuters μεταδίδει ότι το Μνημόνιο πέρασε με 269 ψήφους υπέρ και 125 κατά. Νωρίτερα σήμερα ο αντιπρόεδρος της Τουρκίας, Φουάτ Οκτάι, είχε δηλώσει ότι η Αγκυρα είναι έτοιμη να κάνει τα απαραίτητα βήματα, αν η Λιβύη το ζητήσει, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο ανάπτυξης Τούρκων στρατιωτών στη Λιβύη.

 

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ