Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσπάθεια αποκλεισμού μας από τα ενεργειακά θα αποτύχει

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Προσπάθεια αποκλεισμού μας από τα ενεργειακά θα αποτύχει

Ενοχλημένη παρουσιάζεται η Τουρκία για την μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum, κατά την 3η Υπουργική Σύνοδο του Φόρουμ Αερίου Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην Αίγυπτο

Σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι, εξέφρασε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας για τη μονογραφή του καταστατικού του East Med Gas Forum. «Η προσπάθεια του φόρουμ είναι μια μη ρεαλιστική πρωτοβουλία που ξεκίνησε από ορισμένες χώρες με πολιτικά κίνητρα υπό την ψευδαίσθηση του αποκλεισμού της Τουρκίας από την ενεργειακή εξίσωση στην ανατολική Μεσόγειο».

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας

Ο Ακσόι προσθέτει ότι αν στόχο τους φόρουμ ήταν η συνεργασία θα είχε σίγουρα προσκληθεί η Τουρκία αλλά και οι τουρκοκύπριοι. «Τέτοιες πρωτοβουλίες κατά της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων δεν θα συμβάλουν στην ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή. Κάθε πρωτοβουλία που δεν περιλαμβάνει την Τουρκία και τους τουρκοκύπριους στην ανατολική Μεσόγειο δεν θα πετύχει», σημειώνει.

«Η πρωτοβουλία αποτελεί μια επιπλέον απόδειξη ότι χώρες που δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις μας για διάλογο, εξακολουθούν να κυνηγούν μάταιες ελπίδες», προσθέτει ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών καταλήγοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να «προστατεύει τα νόμιμα δικαιώματα και δικαιώματα της Τουρκίας και των τουρκοκυπρίων στην ανατολική Μεσόγειο».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS