Brexit: H EE συμφώνησε σε ευέλικτη παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Brexit: H EE συμφώνησε σε ευέλικτη παράταση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου

Νέα αναβολή -την τρίτη κατά σειρά- του Brexit αποφάσισαν οι «27» της ΕΕ μέχρι τις 31 Ιανουαρίου.

Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο στο λογαριασμό του στο Twitter o πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ: «H ΕΕ των 27 συμφώνησε να αποδεχθεί το αίτημα του Ηνωμένου Βασιλείου για ευέλικτη παράταση του Brexit μέχρι τις 31 Ιανουαρίου του 2020. Η απόφαση αναμένεται να επικυρωθεί μέσω γραπτής διαδικασίας».

 

 

Ευέλικτη παράταση σημαίνει ότι αν οι Βρετανοί βουλευτές εγκρίνουν νωρίτερα τη συμφωνία που σύναψε ο Μπόρις Τζόνσον με τις Βρυξέλλες για το Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορέσει να αποχωρήσει από την ΕΕ πριν τις 31 Ιανουαρίου. Πιθανές ημερομηνίες αποχώρησης είναι σε αυτή την περίπτωση η 1η Δεκεμβρίου ή η 1η Ιανουαρίου, αναφέρει ο Guardian.

Το απόγευμα ψηφίζει η Βουλή των Κοινοτήτων για την πρόταση Τζόνσον για πρόωρες εκλογές

Απόψε ο Μπόρις Τζόνσον θα πιέσει στη Βουλή των Κοινοτήτων για το αίτημά του να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές επιμένοντας ότι είναι ο μοναδικός τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο, που εμπόδισε μέχρι τώρα τη Βρετανία να επικυρώσει τη συμφωνία για το Brexit. Για να περάσει η πρότασή του για πρόωρες κάλπες θα πρέπει να εξασφαλίσει πλειοψηφία δύο τρίτων στη Βουλή. Ο Τζέρεμι Κόρμπιν έχει δηλώσει ότι οι Εργατικοί δεν θα στηρίξουν το αίτημα αυτό μέχρις ότου θα πάψει η Βρετανία να κινδυνεύει με ένα άτακτο Brexit. Την ίδια ώρα, δύο άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες και το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα συνεργάζονται για πρόωρες εκλογές στις 9 Δεκεμβρίου, σε μια κίνηση που αντανακλά ρήγμα με τους Εργατικούς.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS