Τραμπ: Μεγάλος ηγέτης ο Ερντογάν, μεγάλη μέρα για τους Κούρδους

Τραμπ: Μεγάλος ηγέτης ο Ερντογάν, μεγάλη μέρα για τους Κούρδους

Με πανηγυρικούς τόνους σχολίασε την επίτευξη συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Συρία ο Ντ. Τράμπ. «Μεγάλος ηγέτης ο Ερντογάν, μεγάλη μέρα για τους Κούρδους» ανέφερε σε δηλώσεις του από το Τέξας ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Έχουμε μια πενθήμερη κατάπαυση του πυρός», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους, αφού ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς δήλωσε ότι η Άγκυρα είχε συμφωνήσει να αναστείλει τη στρατιωτική της επιχείρηση. «Είναι μια σπουδαία μέρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Τέξας, όπου βρίσκεται για επίσκεψη.

«Είναι μια σπουδαία ημέρα για την Τουρκία, είναι μια μεγάλη μέρα για τους Κούρδους. Είναι μια μεγάλη μέρα για τον πολιτισμό. Αυτή είναι μια κατάσταση όπου όλοι χαίρονται» πρόσθεσε.

Στην συνέχεια ξεκαθάρισε ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας «δεν θα είναι απαραίτητες» και επαίνεσε τον Ταγίπ Ερντογάν. «Είναι μεγάλος ηγέτης. Έκανε το σωστό. Έχω μεγάλο σεβασμό για τον πρόεδρο», τόνισε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι η κατάπαυση του πυρός θα διαρκέσει, ο Ντ. Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος. «Νομίζω ότι θα διαρκέσει. Νομίζω ότι ο πρόεδρος του Ερντογάν είναι πολύ έξυπνος. Θέλει να διαρκέσει», ανέφερε ο Ντ. Τραμπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ