Τραμπ: Στην Τουρκία οι Πενς - Πομπέο για διαπραγματεύσεις

Τραμπ: Στην Τουρκία οι Πενς - Πομπέο για διαπραγματεύσεις

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς και ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα αναχωρήσουν την Τετάρτη για την Τουρκία προκειμένου να διαπραγματευτούν μια εκεχειρία στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Καλούμε για μια εκεχειρία», τόνισε ο Τραμπ ο οποίος χθες είχε επικοινωνήσει με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζητώντας τον τερματισμό της στρατιωτικής επιχείρησης ενάντια στις κουρδικές δυνάμεις στη βορειοανατολική Συρία.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο Πενς θα συναντηθεί με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν και θα «επαναδιατυπώσει τη δέσμευση του Τραμπ να διατηρήσει τις τιμωρητικές οικονομικές κυρώσεις εις βάρος της Άγκυρας μέχρι να επιτευχθεί μια λύση».

Νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει πως «πρωταρχικός μας στόχος είναι να χρησιμοποιήσουμε τη διπλωματία μας για να επιχειρήσουμε να επιτύχουμε μια κατάπαυση του πυρός και να φέρουμε την κατάσταση υπό έλεγχο».

Οι Πενς και Πομπέο θα συνοδεύονται από τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας Ρόμπερτ Ο' Μπράιαν και τον Αμερικανό απεσταλμένο για τη Συρία Τζέιμς Τζέφρι.

«Η Ουάσινγκτον θα εντείνει την πίεση στην Άγκυρα»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αυξήσουν τη διπλωματική πίεση στην Τουρκία και θα απειλήσουν την Άγκυρα με επιπλέον κυρώσεις για να πεισθεί για μια κατάπαυση του πυρός και να τερματίσει τη στρατιωτική της επίθεση στη βορειοανατολική Συρία, δήλωσε την Τρίτη άλλος ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος των ΗΠΑ.

Μιλώντας σε ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Αμερικανός αξιωματούχος τόνισε πως η τουρκική εισβολή έχει προκαλέσει «ένα χάος» σε αυτό που κάποτε ήταν ένα σχετικά σταθερό τμήμα της βόρειας Συρίας.

«Το σχέδιο είναι να συνεχιστεί η πίεση στην Τουρκία καθώς αξιολογούμε τις πιθανότητές μας να επαναφέρουμε την κατάσταση στην κανονικότητα, ένα βασικό στοιχείο αυτής της επιστροφής στην κανονικότητα θα ήταν η κατάπαυση του πυρός», σημείωσε ο ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Και με κατάπαυση του πυρός εννοώ οι χερσαίες δυνάμεις να σταματήσουν να κινούνται στο πεδίο. Σίγουρα οι τουρκικές δυνάμεις και νομίζω ότι μάλλον μπορούμε να μιλήσουμε για τις SDF», είπε, αναφερόμενος στις κουρδικές Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 18|04|24 17:22

Cupra Leon e-TSI 150 PS ... Με σπορ DNA [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ