Τραμπ: Θα κέρδιζα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν σε 1 εβδομάδα

Τραμπ: Θα κέρδιζα τον πόλεμο στο Αφγανιστάν σε 1 εβδομάδα

Οι δηλώσεις που έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός πολέμου με το Αφγανιστάν, έγιναν αντικείμενο συζήτησης στα social media, αλλά και σε μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος, την ώρα που δήλωνε ότι δεν μπορεί να διαπραγματευτεί πλέον με την Τεχεράνη, απαντώντας στο ερώτημα για το Αφγανιστάν, είπε πως αν πήγαινε σε πόλεμο, θα τον είχε τελειώσει σε μία εβδομάδα, αλλά δεν θα το κάνει γιατί «δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατομμύρια ανθρώπους». Η δήλωση έγινε στο περιθώριο της επίσκεψης του πρωθυπουργού του Πακιστάν, Ιμράν Καν, με τον Τραμπ να λέει χαρακτηριστικά:

«Είμαστε σαν τους αστυνομικούς. Δεν κάνουμε πόλεμο. Αν θέλαμε να ξεκινήσουμε πόλεμο με το Αφγανιστάν και να τον κερδίσουμε, θα μπορούσα να κερδίσω τον πόλεμο αυτό σε μια εβδομάδα. Αλλά δεν θέλω να σκοτώσω 10 εκατ. ανθρώπους. Το Αφγανιστάν θα μπορούσε να εξαφανιστεί από προσώπου Γης. Αλλά δεν θέλω να ακολουθήσω αυτόν τον δρόμο».

Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν έθεσε θέμα στον Τραμπ για να ξεμπλοκάρει η βοήθεια προς την χώρα του, αλλά ο μεγιστάνας ανέφερε πως ναι μεν έχουν βελτιωθεί οι σχέσεις τους, αλλά θα πρέπει να αλλάξουν κι άλλα, ώστε να παρέχει οποιαδήποτε βοήθεια προς αυτούς. «Για να είμαι ειλικρινής πιστεύω ότι τώρα έχουμε μια καλύτερη σχέση με το Πακιστάν από ό,τι όταν δίναμε τα λεφτά. Αυτά τα χρήματα μπορούν να επιστραφούν» σχολίασε ο Τραμπ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS