Τραμπ: «Το Ιράν έχει δικαίωμα να σκοτώσει Αμερικανούς κι εμείς όχι τα μνημεία τους;»

Τραμπ: «Το Ιράν έχει δικαίωμα να σκοτώσει Αμερικανούς κι εμείς όχι τα μνημεία τους;»

Ο Ντόναλντ Τραμπ σε συνέχεια των ποστ που έκανε κατά του Ιράν, απείλησε με «αντίποινα» τα οποία μπορεί να πλήξουν ακόμη και πολιτιστικά μνημεία!

Σε ένα από τα tweet που έκανε, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως οι 52 στόχοι που έχει «κλειδώσει» κατά του Ιράν δεν είναι τυχαίος, καθώς έχει να κάνει με 52 Αμερικανούς ομήρους που κράτησε στο παρελθόν η Τεχεράνη. Το ποστ του για εκδίκηση που θα αφορά πλήγματα και σε μνημεία, ήταν κάτι που δεν έμεινε ασχολίαστο από τα ΜΜΕ στη χώρα του, αλλά ο ίδιος, επί του προεδρικού αεροσκάφους κατά την διάρκεια της επιστροφής του στην Ουάσιγκτον, επέμεινε στην τοποθέτησή του.

«Αν κάνουν οτιδήποτε, θα υποστούν μεγάλα αντίποινα. Αυτοί έχουνε δικαίωμα να σκοτώνουν υπηκόους μας κι εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να αγγίξουμε τους πολιτιστικούς τους χώρους; Δεν πάει έτσι», είπε.

Συνομιλία Τραμπ με Τζόνσον
Στη συνέχεια, ο Τραμπ ανέφερε πως η κυβέρνησή του «μπορεί να συζητήσει» τη δημοσιοποίηση στοιχείων των υπηρεσιών πληροφοριών για την εξόντωση του ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί στη Βαγδάτη, που ανέβασε κατακόρυφα την ένταση.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος δημοσιοποίησε ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιεί ότι ο Τραμπ συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για την κατάσταση στο Ιράκ και στο Ιράν. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες πέρα από το ότι οι Τραμπ και Τζόνσον «επαναβεβαίωσαν τη στενή συμμαχία» της Ουάσινγκτον και του Λονδίνου.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS