Τραμπ: Θα αποχωρήσουμε από τον ΠΟΕ αν χρειαστεί

Τραμπ: Θα αποχωρήσουμε από τον ΠΟΕ αν χρειαστεί

Με απόσυρση των ΗΠΑ από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου (ΠΟΕ), τον οποίο κατηγορεί ότι επιφυλάσσει ευνοϊκή μεταχείριση στην Κίνα, απείλησε εκ νέου την Τρίτη ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.


«Θα φύγουμε αν πρέπει», διεμήνυσε ο Αμερικανός πρόεδρος απευθυνόμενος στους εργαζομένους χημικού εργοστασίου της εταιρείας Shell στη Μονάκα, στην Πενσιλβάνια. «Ξέρουμε ότι μας εξαπατούν εδώ και χρόνια και αυτό δεν θα ξαναγίνει ποτέ», πρόσθεσε.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος απειλεί ότι η χώρα του θα αποχωρήσει από τον ΠΟΕ, διεθνή οργανισμό τον οποίο έχει χαρακτηρίσει «απαρχαιωμένο».

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Τραμπ είχε υποστηρίξει ότι ο ΠΟΕ μεταχειρίζεται «πολύ άσχημα» τις ΗΠΑ εδώ και χρόνια και προειδοποίησε ότι εάν ο οργανισμός «δεν αναμορφωθεί», η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να «αποσυρθεί» από αυτόν.

Στα τέλη του Ιουλίου, απαίτησε εκ νέου να γίνουν μεταρρυθμίσεις στον ΠΟΕ, ώστε να μην επιφυλάσσει, όπως είπε, ευνοϊκή μεταχείριση στις αναπτυσσόμενες οικονομίες.

Η κυβέρνηση του Τραμπ επικρίνει επί χρόνια τον ΠΟΕ και κράτη μέλη του, ιδίως την Κίνα, ότι καταχρώνται το καθεστώς των αναπτυσσόμενων χωρών, που επιτρέπει μεταξύ άλλων να καθυστερεί η εφαρμογή συμφωνιών ή να προστατεύονται οικονομικοί τομείς.

Πηγές: ΑΜΠΕ, AFP

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS