Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: Κανένα δικαίωμα να μιλά για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Τσαβούσογλου κατά ΕΕ: Κανένα δικαίωμα να μιλά για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα

Επίθεση κατά της ΕΕ εξαπέλυσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου τονίζοντας πως «δεν έχει δικαιοδοσία να μιλά για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας».

Μιλώντας στην τουρκική Εθνοσυνέλευση κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020, ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε πως «ήταν αναμενόμενο η ΕΕ να σταθεί αλληλέγγυα στην Κύπρο και στην Ελλάδα», διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι η ΕΕ δεν έχει δίκιο αυτή τη φορά καθώς δεν έχει δικαιοδοσία να παίρνει αποφάσεις για το εν λόγω ζήτημα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Μ. Τσαβούσογλου τόνισε πως «το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης μπορεί να αποφασίσει (σ.σ. για το θέμα). Η ΕΕ μπορεί μόνο να εκφράζει τις πολιτικές τις απόψεις. Αυτές οι πολιτικές απόψεις, ωστόσο, είναι τελείως άκυρες όσον αφορά τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Ο κ Τσαβούσογλου συμπλήρωσε πως «πολλές χώρες προσπάθησαν να 'εξαφανίσουν' την Τουρκία, όπως έκαναν και με την Κύπρο)» σημειώνοντας ότι η συμφωνία για τα θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη θα βοηθήσει και τις δυο χώρες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ