Τζόνσον σε Κόρμπιν για εκλογές: Είσαι κότα

Τζόνσον σε Κόρμπιν για εκλογές: Είσαι κότα

Σε υψηλότατους τόνους και με πρωτοφανείς χαρακτηρισμούς από τον Βρετανό πρωθυπουργό προς τους αντιπάλους του συνεχίζεται η μάχη στη Βουλή των Κοινοτήτων.


Σε ένα ξέσπασμα κατά του επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος, ο Μπόρις Τζόνσον, κατηγόρησε τον Τζέρεμι Κόρμπιν για δειλία με αφορμή τη στάση του στο αίτημα για πρόωρες εκλογές, με τον χαρακτηρισμό «κότα». Μάλιστα χρησιμοποίησε συγκεκριμένα τη φράση «χλωριωμένη κότα» (chlorinated chicken).

«Η μόνη χλωριωμενη κότα που βλέπω κάθεται στα έδρανα» είπε χαρακτηριστικά, σε μία έμμεση αναφορά στις κατηγορίες ότι η έξοδος από την Ε.Ε. και μία εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα ανοίξει το δρόμο για χαμηλότερα στάνταρντς στην ασφάλεια τροφίμων και εισαγωγή χλωριωμένων κοτόπουλων.

https://www.youtube.com/watch?v=YJLWa-JCGac

Ο Βρετανός πρωθυπουργός απαιτεί τη διεξαγωγή εκλογών στις 15 Οκτωβρίου. Για να περάσει την απόφαση χρειάζεται τη στήριξη των 2/3 της Βουλής. Οι Εργατικοί εκφράζουν επισήμως φόβους ότι εάν του δώσουν το πράσινο φως, θα αλλάξει την ημερομηνία στη συνέχεια (έχει νομικά τη δυνατότητα να το κάνει) για μετά τις 31 Οκτωβρίου, βγάζοντας πρώτα τη χώρα από την Ε.Ε. χωρίς συμφωνία. Zητούν έτσι να υπάρξει πρώτα συμφωνία για αίτημα νέας παράτασης από την Ε.Ε., πριν που το «ναι» σε πρόωρες εκλογές.

Σημειώνεται ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκεται περίπου 8 μονάδες πίσω από τους Τόρις στις δημοσκοπήσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS