Τζορτζ Φλόιντ: Σοκάρουν τα τελευταία του λόγια - «Μαμά, σ’ αγαπώ! Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»

Τζορτζ Φλόιντ: Σοκάρουν τα τελευταία του λόγια - «Μαμά, σ’ αγαπώ! Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»

Πάνω από 20 φορές φώναξε «δεν μπορώ να ανασάνω» ο Τζορτζ Φλόιντ μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή κάτω από το γόνατο του Ντέρεκ Τσόβιν τον περασμένο Μάιο στη Μινεάπολη, όπως προκύπτει από την απομαγνητόφωνηση των βίντεο από τιςκάμερες στις στολές των τεσσάρων συλληφθέντων αστυνομικών.

Οι διάλογοι που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα στο δικαστήριο παρέχουν τη λεπτομερέστερη καταγραφή των γεγονότων που οδήγησαν στον τραγικό θάνατο του Φλόιντ στις 25 Μαϊου. Την ώρα που ο Φλόιντ εκλιπαρούσε για τη ζωή του φωνάζοντας ότι δεν μπορεί να ανασάνει ο Τσόβιν του απαντούσε «σταμάτα να μιλάς, σταμάτα να φωνάζεις. Ξοδεύεις πολύ οξυγόνο για να μιλάς!» Προτού ξεψυχήσει ο Φλόιντ φώναξε κλαίγοντας τη νεκρή μητέρα του: «μαμά, σ’ αγαπώ! Πες στα παιδιά μου ότι τα αγαπώ. Είμαι νεκρός»… 


Τα συνταρακτικά νέα στοιχεία κατέθεσε ο συνήγορος του Τόμας Λέιν, ενός εκ των άλλων τριών εμπλεκομένων στη υπόθεση αστυνομικών με το αίτημα να καταπέσουν οι κατηγορίες εις βάρος του πελάτη του για συνέργεια σε φόνο. Κι όπως δείχνουν ο Φλόιντ προσπάθησε να συνεργαστεί με τους αστυνομικούς, ενώ φοβόταν για τη ζωή του. Την ώρα που τον πλησίασαν στο αυτοκίνητό ως ύποπτο ότι είχε πληρώσει με πλαστό εικοσαδόλαρο σε οπωροπωλείο, ζήτησε επανειλημμένα συγνώμη. «Να πάρει, άνθρωπε, με έχουν ξαναπυροβολήσει με τον ίδιο τρόπο κύριε αστυνομικέ, Σε παρακαλώ μην με πυροβολήσεις», είπε στον Λέιν που είχε τραβήξει το πιστόλι του.

Ο Φλόιντ είπε στους αστυνομικούς ότι δεν ένιωθε καλά. «Πονά το στομάχι μου. Πονά ο λαιμός μου. Όλα πονούν. Χρειάζομαι νερό ή κάτι άλλο» τους έλεγε. Εκλιπαρούσε δε να μην το βάλουν σε περιπολικό γιατί είναι κλειστοφοβικός. Στη συνέχεια τον έριξαν στο έδαφος κι ο Τσόβιν γονάτισε στο λαιμό του επί οκτώ λεπτά και 46 δευτερόλεπτα… Kάποια στιγμή o Λέιν, προτείνει στον Tσόβιν να γυρίσει τον Φλόιντ από την μια πλευρά του, σύμφωνα με το οπτικό υλικό. «Όχι, θα μείνει σε αυτή την θέση όπως τον συλλάβαμε», απαντάει ο Τσόβιν.Όταν οι αστυνομικοί παρατήρησαν ότι ο Αφροαμερικανός έχασε τις αισθήσεις του, περαστικοί ρωτούσαν αν έχει σφυγμό. Το ίδιο ρώτησε και ο Λέιν με τον Τσόβιν να απαντά μ’ ένα σκέτο: «Α!»

Ο Τσόβιν αντιμετωπίζει κατηγορίες για φόνο β΄ και γ΄ βαθμού και ανθρωποκτονία, ενώ ο Λέιν και οι Τζ. Αλεξάντερ Κουένγκ και Του Τάο για συνέργεια σε φόνο β΄βαθμού και ανθρωποκτονία. Ο Λέιν κρατούσε ακίνητα τα πόδια του Φλόιντ, ο Κουνγκ τη μέση του όσο ο Τσόβιν γονάτιζε στο λαιμό του…

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS