Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Oruc Reis»

Ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το «Oruc Reis»

Σύμφωνα με νεώτερες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» εισήλθε ξανά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και κινείται δυτικά και εντός της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού οι κινήσεις των οποίων παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες το απόγευμα το «Oruc Reis» εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα και κινήθηκε εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Λίγες ώρες μετά και συγκεκριμένα στις 5 τα ξημερώματα το ερευνητικό τουρκικό πλοίο άλλαξε κατεύθυνση και πάλι, ακολουθώντας παράλληλη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη, κατά την οποία κινήθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαμήνυσε ότι το «Oruc Reis» θα μείνει στην περιοχή που δέσμευσε η Τουρκία με παράνομη NAVTEX έως τις 23 Αυγούστου.

«Το ''Oruc Reis'' θα συνεχίσει τις δραστηριότητές του στην περιοχή έως τις 23 Αυγούστου. Η απαίτηση (της Ελλάδας) μιας θαλάσσιας δικαιοδοσίας για το Καστελλόριζο που απέχει 2 χλμ. από την τουρκική ακτή και 580 χλμ. από την ηπειρωτική Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί με κοινή λογική. Είναι αστείο να ισχυρίζεται ότι ένα νησί 10 km2 έχει ναυτική δικαιοδοσία 40 χιλιάδων χιλιομέτρων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS