Χάος στη Βενεζουέλα: 5 νεκροί και περισσότεροι από 230 τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Χάος στη Βενεζουέλα: 5 νεκροί και περισσότεροι από 230 τραυματίες στις διαδηλώσεις κατά Μαδούρο

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 233 συνελήφθησαν στα επεισόδια της περασμένης εβδομάδας στη Βενεζουέλα, εν μέσω των κινητοποιήσεων στις οποίες κάλεσε ο Χουάν Γκουαϊδό, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ χθες Δευτέρα.

«Εγιναν (…) 233 συλλήψεις και πέντε άνθρωποι είναι νεκροί. Για όλες αυτές τις υποθέσεις διενεργούνται έρευνες», είπε ο Σάαμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τηλεοπτικό δίκτυο.

Απολογισμός που είχε δημοσιοποιήσει μια ΜΚΟ έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς στα επεισόδια της Τρίτης και της Τετάρτης στη Βενεζουέλα, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Τα επεισόδια ξέσπασαν αφού ο Γκουαϊδό, που έχει αυτοανακηρυχθεί μεταβατικός πρόεδρος από την αρχή της χρονιάς, προέτρεψε τις ένοπλες δυνάμεις να στασιάσουν εναντίον της κυβέρνησης του Μαδούρο. Εμφανίστηκε την Τρίτη τα ξημερώματα κοντά σε στρατιωτική βάση στο Καράκας και διαβεβαίωσε ότι εξασφάλισε τη στήριξη μιας ομάδας στρατιωτικών που προσχώρησαν στο δικό του στρατόπεδο.

Η έκκληση του προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης. Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε το βράδυ της Τρίτης ότι απετράπη απόπειρα «πραξικοπήματος» και δεσμεύθηκε ότι οι «προδότες» θα τιμωρηθούν. Το επιτελείο εξέφρασε εκ νέου την πίστη του στον αρχηγό του Κράτους.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ