Βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie

malinewairplane2readypoi

Ο πρόεδρος του Μαλί, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, ότι συντρίμμια του αεροσκάφους MD83 της Air Algerie, εντοπίστηκαν σε μια ερημική περιοχή, ανάμεσα στις πόλεις Αγκελόκ και Κιντάλ, στα βόρεια της χώρας. Την είδηση επιβεβαίωσαν και αξιωματούχοι της Μπουρκίνα Φάσο. «Ελικόπτερο της Μπουρκίνα Φάσο μόλις εντόπισε τα συντρίμμια του αεροπλάνου. Στείλαμε ομάδες να βοηθήσουν στην περισυλλογή των πτωμάτων», δήλωσε λίγο αργότερα ο πρόεδρος της χώρας. Την είδηση επιβεβαίωσε και πηγή της Προεδρίας της Γαλλίας, σημειώνοντας ότι «γαλλικό στρατιωτικό απόσπασμα έχει ήδη σταλεί για να εξασφαλίσει το χώρο και να συλλέξει τα πρώτα κομμάτια των πληροφοριών».

Αυτό ήταν και το τελευταο - χρονικά - κομμάτι του θρίλερ που βρίσκεται εν εξελίξει από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η εταιρεία Air Algerie ανακοίνωνε πως έχει χάσει τα ίχνη της πτήσης AH5017, που ταξίδευε με 116 επιβαίνοντες, από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική. Μια ανακοίνωση που αμέσως πυροδότησε ερωτήματα για το τί μπορεί να συμβαίνει στις διεθνείς αερογραμμές το τελευταίο διάστημα, τη στιγμή που μόλις 24 ώρες μετά το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί και μια τρίτη τραγωδία, με τη λίστα των νεκρών να αυξάνεται.
Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Air Algerie, ανακοινώθηκε με επτά ώρες καθυστέρηση, ενώ όλα τα στοιχεία της εξαφάνισής του παρέπεμπαν στο θρίλερ που ζήσαμε το Μάρτιο, με την εξαφάνιση του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, όταν η πτήση MH 370 μετέφερε 227 επιβάτες και 12 προσωπικό. Χάθηκαν όλοι σκορπίζοντας όχι μόνο θλίψη αλλά και απορία σε όλον τον κόσμο για το που μπορεί να κατέληξε το αεροσκάφος.
Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά στη νέα τραγωδία, οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για πλήρη επιβεβαίωση της είδησης ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους των αλγερινών αερογραμμών που εξαφανίστηκε την Πέμπτη, με 116 επιβαίνοντες μετά την απογείωσή του από την Ουαγκαντούγκου, έχουν εντοπιστεί σε μια περιοχή στο βόρειο Μαλί, κοντά στα σύνορα με τη Μπουρκίνα Φάσο.
«Μόλις βρήκαμε το αλγερινό αεροσκάφος. Τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί 50 χλμ. βόρεια της μεθορίου της Μπουρκίνα Φάσο» στην περιοχή Γκόσι του Μαλί, δήλωσε νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής στους εκπροσώπους των διεθνών ΜΜΕ και ο στρατηγός Ζιλμπέρ Ντιεντιερέ, με αφορμή μια έκτακτη σύσκεψη στο Ουαγκαντούγκου και αφού πρώτα ενημέρωσε τον πρόεδρο της Μπουρκίνα Φάσο, Μπλεζ Κομπαορέ.
Η πόλη Γκόσι βρίσκεται περίπου 100 χλμ. νοτιοδυτικά του Γκάο, της μεγαλύτερης πόλης στο βόρειο Μαλί.

«Μέχρι στιγμής δε διαθέτουμε περισσότερες λεπτομέρειες για την τύχη των επιβατών, όμως οι ομάδες μας εργάζονται πυρετωδώς» προσέθεσε ο στρατηγός.

Πριν ανακοινώσει ότι τα συντρίμμια έχουν εντοπιστεί, ο στρατηγός Ντιεντιερέ είχε δηλώσει ότι ένας αξιόπιστος μάρτυρας είχε δει το αεροσκάφος «να πέφτει» στην περιοχή του Γκόσι.

«Πιστεύουμε ότι αυτό είναι αξιόπιστο καθώς εμείς έχουμε επίσης κοιτάξει τις φωτογραφίες του ραντάρ που απεικονίζουν την εξέλιξη της πορείας του αεροσκάφους έως την εξαφάνισή του, η οποία συμπίπτει με την περιοχή που μας έχει υποδείξει ο πληροφοριοδότης μας», προσέθεσε ο στρατηγός.
Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανέφερε η ανακοίνωση, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, το αεροπλάνο χάθηκε περίπου στις 4:55 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).
Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροπλάνο πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στo Αλγέρι και ήταν ναυλωμένο από ισπανική ιδιωτική εταιρεία, την Swiftair.
Η Swiftair ξεκαθάρισε, μάλιστα, με ανακοίνωσή της ότι το αεροσκάφος ήταν ένα McDonnell Douglas MD-83 κι όχι ένα Airbus A320, όπως είχαν μεταδώσει αρχικά διεθνή ΜΜΕ.
Στη δημοσιότητα δόθηκε και η λίστα επιβατών της πτήσης AH5017, εκ των οποίων 51 είναι Γάλλοι, 27 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, 8 από τον Λίβανο, 6 Αλγερινοί, 5 Καναδοί, 2 Γερμανοί, 2 πολίτες του Λουξεμβούργου, 1 Ελβετός, 1 Βέλγος, 1 Ουκρανός, 1 Νιγηριανός, 1 πολίτης του Καμερούν, 1 από το Μάλι και 6 μέλη του πληρώματος με ισπανική καταγωγή.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS