Ευρωβαρόμετρο:6 στους 10 Ευρωπαίους και 8 στους 10 Έλληνες δεν εμπιστεύονται την Ε.Ε

eurovarometroready

Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου , καταδεικνύει ότι ,δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές, οι Ευρωπαίοι , στο μεγαλύτερο ποσοστό τους , και κυρίως οι βαλλόμενοι απο την κρίση Έλληνες , Κύπριοι , Ιταλοί , Ισπανοι και Πορτογάλλοι δεν εμπιστεύονται την ΕΕ και τους θεσμούς της , όπως ευρωκοινοβούλιο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Κομισιόν.

Βάσει των στοιχείων, που δημοσιοποιήθηκαν από την Ευρωπαική Επιτροπή, το 59% των Ευρωπαίων δεν έχει πλέον εμπιστοσύνη στην ΕΕ, ενώ το 32% έχει μάλλον εμπιστοσύνη σε αυτή. Το υπόλοιπο 9% δεν πήρε θέση.

Το 81% των Ελλήνων και το 74% των Κυπρίων δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ. Το ποσοστό αυτό αγγίζει το 70% και το 67% στους Πορτογάλους και τους Ισπανούς, που έχουν επίσης πληγεί πολύ από την κρίση.

Εξάλλου η πλειονότητα των Γάλλων και των Γερμανών (63% και 59% αντίστοιχα) δεν έχουν εμπιστοσύνη στην ΕΕ. Μόνο το 28% των Γάλλων και το 31% των Γερμανών δηλώνει ότι εμπιστεύεται την ΕΕ.

Η Εσθονία και η Ρουμανία είναι οι χώρες οι πολίτες των οποίων έχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό εμπιστοσύνη στην ΕΕ (58%).

Το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (έναντι 34% που έχει) και το 51% δεν έχει εμπιστοσύνη στην Επιτροπή (έναντι 33% που έχει αντίθετη άποψη).

Όσον αφορά την ΕΚΤ, το 54% των Ευρωπαίων δεν έχει εμπιστοσύνη στον θεσμό αυτό έναντι του 31% που εξέφρασε την εμπιστοσύνη του.

Εξάλλου μόνο το 34% των Ευρωπαίων έχει θετική εικόνα για την ΕΕ, με το 26% να έχει αρνητική.

Ιδιαίτερα χαμηλές επιδόσεις έχει η ΕΕ και σε άλλους τομείς. Μόνο για το 12% η ΕΕ εκπροσωπεί την οικονομική ευημερία ενώ το 17% την ταυτίζει με την ανεργία. Για το 25% και το 19% αντίστοιχα αντιπροσωπεύει την ειρήνη και τη δημοκρατία. Το 22% και το 25% την συνδέουν με τη γραφειοκρατία και την κατασπατάληση χρημάτων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS