Η Emirates διακόπτει τις πτήσεις προς τη Γουινέα λόγω Έμπολα

emirates airlines

Η αεροπορική εταιρεία Emirates διακόπτει τις πτήσεις της προς τη Γουινέα, μία από τις τρεις αφρικανικές χώρες που έχουν πληγεί, μέχρι στιγμής, από τον ιό Εμπολα, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Η Emirates θα διακόψει τις πτήσεις της προς το Κονακρί από το Σάββατο 2 Αυγούστου 2014, και μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της επιδημίας του Εμπολα στη Γουινέα», ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας διευκρινίζοντας ότι δεν θα επηρεασθούν οι πτήσεις της εταιρείας προς το Ντακάρ της Σενεγάλης που συνδέεται με το Κονακρί.

Η Emirates δεν πραγματοποιεί πτήσεις προς τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε, οι οποίες πλήττονται επίσης από τον ιό.

Η επιδημία εκδηλώθηκε στις αρχές του έτους στη Γουινέα και εξαπλώθηκε στη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνε.

Μπροστά στην επιδείνωση της κατάστασης, ενισχύονται τα προληπτικά μέτρα στην Αφρική και σε ολόκληρο τον κόσμο, ιδιαίτερα εξαιτίας των ανησυχιών για την εξάπλωση του ιού μέσω των αεροπορικών ταξιδιών.

Στη Βηρυτό, ο υπουργός Εργασίας αποφάσισε τη διακοπή της έκδοσης αδειών εργασίας για τους πολίτες της Γουινέα, της Λιβερίας και της Σιέρα Λεόνε. Αξιωματούχος του υπουργείου διευκρίνισε ότι ο αριθμός των εργαζομένων από τις χώρες αυτές στον Λίβανο είναι πολύ μικρός και ότι πρόκειται για προληπτικό μέτρο.

ΗΠΑ: Δοκιμές πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ πρόκειται να ξεκινήσει δοκιμές σε ανθρώπους ενός πειραματικού εμβολίου κατά του ιού Έμπολα από τον Σεπτέμβριο, αφού υπάρχουν θετικά αποτελέσματα από δοκιμές που έχουν διεξαχθεί σε πρωτεύοντα θηλαστικά, μετάδωσαν την Πέμπτη αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι μονάδες μολυσματικών νόσων των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας συνεργάζονται με την αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ώστε να ξεκινήσουν οι δοκιμές του εμβολίου το συντομότερο δυνατόν, μετέδωσε το τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNN, ενώ το ίδιο αναφέρει σε άρθρο της και η εφημερίδα USA Today.

Σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας σε νοσοκομείο των ΗΠΑ εθελοντής ανθρωπιστικής οργάνωσης

Ένας εθελοντής μιας αμερικανικής ανθρωπιστικής οργάνωσης, ο οποίος φέρεται πως μολύνθηκε στη Δυτική Αφρική από τον ιό Έμπολα, πρόκειται να μεταφερθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες και να υποβληθεί σε θεραπεία σε πτέρυγα υψίστης ασφαλείας στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Emory της Ατλάντα, ανακοίνωσαν σήμερα υπάλληλοι του νοσοκομείου.

Ο εθελοντής, ο οποίος μολύνθηκε ενώ εργαζόταν ώστε να βοηθήσει στον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας στη Δυτική Αφρική, θα μεταφερθεί μέσα στις επόμενες ημέρες σε μια ειδική μονάδα απομόνωσης που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC.

Η διεύθυνση του νοσοκομείου δεν αποκάλυψε τα στοιχεία του ασθενούς.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι το Στέιτ Ντιπάρμεντ σε συνεργασία με το CDC θα εξετάσουν τις επιλογές για πιθανές ιατρικές εκκενώσεις αμερικανών που εργάζονται ως εθελοντές της ανθρωπιστική βοήθειας που έχουν προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Δυτική Αφρική, παρόλο που δεν έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ,REUTERS

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS