Θρίλερ με τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie που «χάθηκε» με 116 επιβάτες

maliaeroskafosreadypoi

Ένα νέο θρίλερ βρίσκεται εν εξελίξει από το μεσημέρι της Πέμπτης όταν και η εταιρεία Air Algerie ανακοίνωσε πως έχει χάσει τα ίχνη της πτήσης AH5017, που ταξίδευε με 116 επιβαίνοντες, από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, νέα ερωτηματικά γεννώνται για το τι μπορεί να συμβαίνει στις αεροπορικές αερογραμμές το τελευταία διάστημα, τη στιγμή που μόλις 24 ώρες μετά το δυστύχημα με το αεροσκάφος της TransΑsia Αirways και μια εβδομάδα μετά την κατάρριψη του Boeing 777 των μαλαισιανών αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί και τρίτη τραγωδία, όσο η λίστα των νεκρών αυξάνεται.

Μάλιστα, ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Air Algerie, ανακοινώθηκε με επτά ώρες καθυστέρηση, ενώ όλα τα στοιχεία της εξαφάνισής του παρέπεμπαν στο θρίλερ που ζήσαμε το Μάρτιο, με την εξαφάνιση του Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών, όταν η πτήση MH 370 μετέφερε 227 επιβάτες και 12 προσωπικό. Χάθηκαν όλοι σκορπίζοντας όχι μόνο θλίψη αλλά και απορία σε όλον τον κόσμο για το που μπορεί να κατέληξε το αεροσκάφος.

Πρόεδρος Μάλι: Εντοπίστηκε στην έρημο

Στην έρημο εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους της Air Algerie, το βράδυ της Πέμπτης, σύμφωνα με έκτακτη είδηση που μετάδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Ωστόσο, το θρίλερ συνεχίζεται καθώς τίποτα ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί και όλα στηρίζονται στις δηλώσεις του προέδρου του Μάλι. Ο ίδιος φέρεται να είπε συγκεκριμένα, σε μια συνάντηση που είχε στο Μπαμακό με πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες: «Μόλις ενημερώθηκα ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τους Air Algerie εντοπίστηκαν στα βόρεια, μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal».

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν το θρίλερ για το αν πράγματι τα συντρίμμια βρέθηκαν συνεχίζεται, παρόλο που αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Μάλι Ιμπραΐμ Μπουμπακάρ Κεϊτά. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους εντοπίστηκαν στα βόρεια, μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal.

Οι τελευταίες πληροφορίες οι οποίες είχαν μεταδοθεί ανέφεραν ότι η πτήση AH5017 είχε -πιθανότατα- συντριβεί στο Νίγηρα.

Διαψεύδει ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Μάλι

Την είδηση πως εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στην έρημο, στα βόρεια, μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal, διέψευσε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Μάλι. Σύμφωνα με όσα μετέδωσαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, ο ίδιος δήλωσε: «Οι αναζητήσεις μας για να εντοπίσουμε το αεροσκάφος, μέχρι στιγμής, έχουν αποτύχει. Οι επιχειρήσεις αναζήτησης θα συνεχιστούν το πρωί της Παρασκευής».

Σύγχυση για το αν τελικά βρέθηκαν τα συντρίμμια

Σύγχυση επικρατεί αναφορικά με την τύχη του αεροσκάφους McDonnell Douglas MD-83
της Air Algerie με τους 119 επιβάτες, το στίγμα του οποίου χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης κι αυτό γιατί σύμφωνα με δηλώσεις του πρωθυπουργού της Αλγερίας, το αεροσκάφος εντόπισαν δύο γαλλικά μαχητικά αεροσκάφη, τύπου Mirage-2000, 70 χιλιόμετρα από τα σύνορα του Μάλι, κοντά στην πόλη Γκάο, σε μη προσβάσιμη περιοχή. Παρόλα αυτά, τον εντοπισμό του αεροσκάφους δεν επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας, με τον υπουργό Λοράν Φαμπιούς να υποστηρίζει ότι «το αεροσκάφος ακόμα αγνοείται».
Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του ΟΗΕ στο Μάλι υποστήριζε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί, για να έρθει λίγη ώρα αργότερα ο πρόεδρος του Μάλι και να δηλώσει πως τα συντρίμμια του αεροσκάφους βρέθηκαν μεταξύ των πόλεων Aguelhoc και Kidal.

Το χρονικό της τραγωδίας

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης όταν η Air Algerie ανακοίνωσε ότι έχασε την επαφή με αεροσκάφος της, σχεδόν μία ώρα έπειτα από την απογείωσή του από τη Μπουρκίνα Φάσο, στη Δυτική Αφρική.

«Οι υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας έχασαν την επαφή με ένα αεροπλάνο της Air Algerie, το οποίο πραγματοποιεί το δρομολόγιο Ουαγκαντούγκου-Αλγέρι, 50 λεπτά της ώρας μετά την απογείωσή του», ανέφερε η ανακοίνωση, ωστόσο, όπως έγινε γνωστό λίγο αργότερα, το αεροπλάνο χάθηκε περίπου στις 4:55 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδος).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, το αεροπλάνο πετούσε από την πρωτεύουσα Ουαγκαντούγκου στo Αλγέρι και ήταν ναυλωμένο από ισπανική ιδιωτική εταιρεία, την Swiftair.
Η Swiftair ξεκαθάρισε, μάλιστα, με ανακοίνωσή της ότι το αεροσκάφος ήταν ένα McDonnell Douglas MD-83 κι όχι ένα Airbus A320, όπως είχαν μεταδώσει αρχικά διεθνή ΜΜΕ.

Στη δημοσιότητα δόθηκε και η λίστα επιβατών της πτήσης AH5017, εκ των οποίων 51 είναι Γάλλοι, 27 πολίτες της Μπουρκίνα Φάσο, 8 από τον Λίβανο, 6 Αλγερινοί, 5 Καναδοί, 2 Γερμανοί, 2 πολίτες του Λουξεμβούργου, 1 Ελβετός, 1 Βέλγος, 1 Ουκρανός, 1 Νιγηριανός, 1 πολίτης του Καμερούν, 1 από το Μάλι και 6 μέλη του πληρώματος με ισπανική καταγωγή.

Για την ώρα δεν έχουν αποσαφηνιστεί τα αίτια της νέας αυτής αεροπορικής τραγωδίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ