Ισραήλ-Ανακοίνωσε τερματισμό της εκεχειρίας –Δεν κράτησε ούτε 2 ώρες!

gazamaxesreadypoi

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε σήμερα τον τερματισμό της τριήμερης εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας μετά την πιθανή απαγωγή ενός στρατιώτη στον παλαιστινιακό θύλακα και πρόσθεσε ότι διεξάγονται ήδη επιχειρήσεις στο πεδίο.
Όταν ρωτήθηκε αν τερματίστηκε η εκεχειρία, ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Πίτερ Λέρνερ απάντησε: «Ναι. Συνεχίζουμε τις επιχειρήσεις μας στο πεδίο».
Οι δηλώσεις αυτές του Λέρνερ γίνονται μετά τις πληροφορίες ότι 40 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη διάρκεια της εκεχειρίας, που τέθηκε σε ισχύ σήμερα στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ενώ το Ισραήλ κατηγόρησε τους μαχητές από τη Γάζα ότι την παραβίασαν ρίχνοντας ρουκέτες και όλμους εναντίον του Ισραήλ.
Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς επιβεβαίωσε την αιχμαλωσία του Ισραηλινού, όμως πρόσθεσε ότι αυτό συνέβη προτού τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία με το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 08:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή.

«Δεν υπάρχει δικαιολογία για την παραβίαση της εκεχειρίας από το Ισραήλ, καθώς ο αξιωματικός αιχμαλωτίστηκε και οι δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν πριν τεθεί σε ισχύ η εκεχειρία», δήλωσε ο Μούσα Αμπού Μαρζούκ, ο δεύτερος τη τάξει της Χαμάς.
Η Αίγυπτος αναβάλλει τις συνομιλίες που προγραμματίζονταν με στόχο μια εκεχειρία μετά την «αιχμαλώτιση» του στρατιώτη, σύμφωνα με την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ.

Η προσωρινή εκεχειρία παραβιάστηκε ενώ η διεθνής κοινότητα εκφράζει τον αποτροπιασμό της για τον πόλεμο που έχει κηρύξει το Τελ Αβίβ κατά αμάχων και την Άγκυρα να κατηγορεί το Ισραήλ για χιτλερικό φασισμό μετά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς σε νοσοκομεία και σχολεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες. Η τριήμερη εκεχειρία που συμφώνησαν Ισραήλ και Χαμάς ανακοινώθηκε για να ανοίξει ένας ανθρωπιστικός «διάδρομος» προκειμένου να παρασχεθεί ιατροφαρμακευτικό υλικό τους πληγέντες και δυστυχώς για άλλη μία φορά δεν εφαρμόστηκε.

Την ώρα που οι πιο αισιόδοξοι πίστευαν ότι η κατάπαυση του πυρός διάρκειας 72 ωρών είναι ένα «παράθυρο» για μία άνευ όρων εκεχειρία που ζητούν ΟΗΕ και ΗΠΑ, στο Κάιρο διεξάγονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις για την εκτόνωση της κρίσης και την επίτευξη οριστικής κατάπαυση του πυρός. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές πηγές, οι νεκροί τους ανέρχονται σε 1.458 οι ενώ από την πλευρά του Ισραήλ, 61 άνθρωποι έχουν βρει το θάνατο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS