Ισραήλ :Απέρριψε την πρόταση Κέρι για εκεχειρία στη Γάζα-815 οι νεκροί

gazahospitalreadypoi

Η κυβέρνηση Νετανιάχου απέρριψε την πρόταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας, ζητώντας τροποποιήσεις επί του σχεδίου που έχει υποβάλλει στις δύο πλευρές ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.
Ισραηλινός κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας ότι η μεσολαβητική πρόταση στην παρούσα της μορφή απορρίφθηκε ομόφωνα και το Ισραήλ επιδιώκει τροποποιήσεις πριν συμφωνήσει σε παύση των εχθροπραξιών.
Εκ μέρους της Χαμάς δεν έχει υπάρξει επί του παρόντος επίσημη απάντηση στην πρόταση Κέρι.
Η απάντηση αναμένεται να δοθεί από τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς Χαλέντ Μεσαάλ, ο οποίος βρίσκεται στη Ντόχα του Κατάρ, όπου και είχε συνάντηση την Παρασκευή με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.
.
Η πρόταση την οποία ο Κέρι παρουσίασε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου την Τετάρτη, προβλέπει μιας εβδομάδας προσωρινή κατάπαυση του πυρός με τα ισραηλινά στρατεύματα να αποχωρούν μερικώς από τη Λωρίδα της Γάζας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου εκεχειρίας. Καλεί επίσης το Ισραήλ και τη Χαμάς να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις για μια πιο μόνιμη διευθέτηση της κρίσης με αιγυπτιακή διαμεσολάβηση.
Το λουτρό άιματος συνεχίζεται ...
Με αίμα βάφτηκε και η σημερινή ημέρα στη Λωρίδα της Γάζας όπου ισραηλινά βομβαρδιστικά χτύπησαν περισσότερα από 30 σπίτια, σκοτώνοντας -μεταξύ άλλων- ένα υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης Ισλαμική Τζιχάντ και τους δύο γιους του,12 και 15 ετών, στη Ράφα.

Με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 815 και έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Γάζα, οι βασικές παλαιστινιακές οργανώσεις κάλεσαν σήμερα -με αφορμή την τελευταία Παρασκευή του Ραμαζανιού- σε μια «ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη. Ουσιαστικά, με τον τρόπο αυτό, η Χαμάς καλεί σε μια τρίτη ιντιφάντα.

Μεταξύ των ανθρώπων που χάθηκαν τις τελευταίες ώρες στη Γάζα συγκαταλέγεται μια 26χρονη αλλά και μια 23χρονη έγκυος γυναίκα η οποία σκοτώθηκε σε επιδρομή εναντίον κατοικίας στην πόλη Ντέιρ αλ-Μπάλαχ στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας.
ΕΕ: Έρευνα για την επίθεση στο σχολείο του ΟΗΕ

Η ΕΕ ζήτησε σήμερα να διεξαχθεί αμέσως έρευνα για την οβίδα που έπληξε σχολείο του ΟΗΕ προκαλώντας χθες, Πέμπτη, 15 νεκρούς και 200 τραυματίες. Εκτιμάται ότι η οβίδα εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης, ωστόσο δεν υπάρχει επισημη επιβεβαίωση.

«Ζητούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια πλήρης έρευνα γι' αυτό το περιστατικό», δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

Είναι η τέταρτη φορά που η υπηρεσία αρωγής του ΟΗΕ προς τους παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA) δέχεται πυρά, υπογράμμισε η εκπρόσωπος, η οποία «κάλεσε όλα τα μέρη να σεβασθούν το απαραβίαστο και την ακεραιότητα της UNRWA».

Η ΕΕ επιμένει επίσης στην ανάγκη να δημιουργηθούν «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» για να επιτραπεί στους αμάχους που το επιθυμούν, να διαφύγουν των μαχών.

«Είμαστε εξαιρετικά ανήσυχοι για την κλιμάκωση της βίας στη Λωρίδα της Γάζας» σημείωσε η εκπρόσωπος της ΕΕ, επαναλαμβάνοτας ότι καταδικάζει τις απώλειες ζωών αμάχων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ