Ναρέντα Μόντι: Ο νέος ινδουϊστής πρωθυπουργός της Ινδίας!

narenta-monti-india 1

Ο Ναρέντα Μόντι, ο ινδουϊστής ηγέτης οποίος κατάφερε να σημειώσει τη μεγαλύτερη εκλογική νίκη στην Ινδία από τη δολοφονία της Ίντιρα Γκάντι, ηγούμενος του εθνικιστικού εκλογικού συνδυασμού BJP, αναμένεται να αναλάβει άμεσα νέος πρωθυπουργός της Ινδίας. Διεθνείς αναλυτές πιστεύουν ότι η άνοδός του στην εξουσία θα σηματοδοτήσει μία σημαντική αλλαγή στην πορεία της Ινδίας. Ο 63χρονος πολιτικός, που στο παρελθόν πωλούσε τσάι σε σταθμούς τρένων, χαρακτηρίζεται ως ένας ικανός ηγέτης, ο οποίος καταφέρνει να διεκπεραιώνει τις «αποστολές» τις οποίες αναλαμβάνει. «Είναι αυστηρός», λέει ο συγγραφέας της ανέκδοτης βιογραφίας του κ. Μόντι, Ραμίς Μενόν. «Υπάρχει και το στοιχείο του φόβου», συνεχίζει.
Ο κ. Μόντι χαρακτηρίζεται συντηρητικός και πολύ εργατικός. Ωστόσο, δεν κατάφερε να χτίσει συναισθηματικούς δεσμούς με τους ψηφοφόρους κατά την προεκλογική καμπάνια. Από το 2001 έως και σήμερα διατελούσε διοικητής του κράτους Γκουτζαράτ, το οποίο επί διοικήσεώς του κατάφερε να έχει ρυθμούς ανάπτυξης παρόμοιους με αυτούς της Κίνας. Η ανάπτυξη του Γκουτζαράτ βασίστηκε στην αστικοποίηση, στην έμφαση στις υποδομές και στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Το μοντέλο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το μοντέλο ανάπτυξης που προωθούσε το απερχόμενο Κόμμα του Κογκρέσου.
Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές αμφισβητούν το μοντέλο ανάπτυξης του Γκουτζαράτ δηλώνοντας ότι υπάρχουν άλλα κρατίδια στην Ινδία με μεγαλύτερο ρυθμό ανάπτυξης.
Επιπλέον, πολλοί ανησυχούν ότι αυτή η οικονομική ανάπτυξη δεν κατανέμεται ισόποσα στο λαό του Γκουτζαράτ, ενώ υπάρχουν καταγγελίες ότι δεν αντανακλάται σε τομείς όπως η παιδεία ή οι επιχειρηματικές ευκαιρίες.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 26|04|24 15:51

Mercedes-Benz GLC 220d ... The best or nothing [test]

 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ