Νετανιάχου: Συνεχίζει ακάθεκτος θέλει λέει ... « να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά»!

netaniaxoureadypoi

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με τις όλο και πιο έντονες ανησυχίες και αντιδράσεις για τον αυξανόμενο αριθμό των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα αποδεχόταν σε καμιά περίπτωση μια εκεχειρία η οποία θα εμπόδιζε την καταστροφή των υπόγειων στοών που χρησιμοποιούν παλαιστίνιοι μαχητές για να διεισδύουν στο έδαφος της χώρας του.
Ο ισραηλινός στρατός εκτίμησε χθες ότι η ολοκλήρωση της αποστολής του, παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις του συνεχίζονται για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, θα χρειαστεί αρκετές ημέρες ακόμη.
«Είμαστε αποφασισμένοι να ολοκληρώσουμε αυτήν την αποστολή, με ή χωρίς εκεχειρία», είπε ο Νετανιάχου κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στην πλήρη του σύνθεση στο Τελ Αβίβ.
«Δεν θα συμφωνήσω σε οποιαδήποτε πρόταση δεν θα επιτρέψει στον ισραηλινό στρατό να τελειώσει αυτή τη σημαντική δουλειά, για χάρη της ασφάλειας του Ισραήλ», υπογράμμισε.
Αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να διευρύνει την επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας, τον θύλακα όπου κυβερνά η Χαμάς, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι απέστειλε έγγραφα επιστράτευσης σε άλλους 16.000 εφέδρους. Μια πηγή των ένοπλων δυνάμεων είπε ότι θα απαλλάξουν έναν ανάλογο αριθμό εφέδρων που θα αποσυρθεί από τα μέτωπα.
Το συμβούλιο ασφαλείας της ισραηλινής κυβέρνησης ενέκρινε τη συνέχιση της επιχείρησης που άρχισε την 8η Ιουλίου.
Η Ουάσινγκτον κάλεσε εκ νέου σήμερα το Ισραήλ και τους Παλαιστίνιους να κηρύξουν εκεχειρία, με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι να δηλώνει ότι «διατηρεί ελπίδες» για αυτό, από το Νέο Δελχί όπου βρίσκεται σε μια διήμερη επίσημη επίσκεψη, αρνούμενος όμως να προβλέψει πότε θα μπορούσε να επιτευχθεί.
«Οι ΗΠΑ διατηρούν την ελπίδα ότι μπορεί να επιτευχθεί (η εκεχειρία) και όσο το δυνατόν νωρίτερα τόσο το καλύτερο», σχολίασε ο αμερικανός υπουργός.
Ωστόσο η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέτρεψε στο Ισραήλ να αξιοποιήσει αμερικανικές αποθήκες όπλων στην περιοχή τις τελευταίες εβδομάδες για να ανεφοδιαστεί σε χειροβομβίδες και όλμους, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας σήμερα.
Ο Κέρι είπε νωρίτερα ότι υποστηρίζει την επιχείρηση του Ισραήλ. «Καμιά χώρα δεν μπορεί να μένει άπραγη και να υπομένει να σκάβονται στοές κάτω από τα σύνορά της, από τις οποίες ξεπηδούν άνθρωποι που φέρουν χειροπέδες και ηρεμιστικά για να απαγάγουν υπηκόους της και να τους κρατούν απαιτώντας λύτρα», είπε ο Κέρι σε μια συνέντευξη που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV της Ινδίας.
Συνεχίζεται το λουτρό αίματος
Την ίδια ώρα, τα ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας στοίχισαν τη ζωή σε άλλους 10 Παλαιστίνιους μέχρι στιγμής σήμερα, αυξάνοντας στους 1.374 τον αριθμό των νεκρών στον θύλακα σε 24 ημέρες εχθροπραξιών, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας εκεί.
Αεροπορικές επιδρομές είχαν αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στην Ντέιρ αλ Μπάλαχ, στο κεντρικό τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα που ελέγχουν οι ισλαμιστές της Χαμάς, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας Άσραφ αλ Κούντρα.
Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους μία γυναίκα, σκοτώθηκαν σε επιδρομές στη Ράφα, στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ έξι Παλαιστίνιοι, περιλαμβανομένης ακόμη μιας γυναίκας, σκοτώθηκαν σε πλήγματα στη Χαν Γιούνες, στο νότιο τμήμα του θύλακα, διευκρίνισε ο ίδιος.
Τρεις Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους ένας δημοσιογράφος, υπέκυψαν εξάλλου στα τραύματα που είχαν υποστεί τις προηγούμενες ημέρες, πρόσθεσε ο Κούντρα.
Εξάλλου 15 Παλαιστίνιοι οι οποίοι είχαν προσφύγει σε ένα σχολείο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας τραυματίστηκαν σε επίθεση της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας σε ένα τέμενος που βρισκόταν σε κοντινή απόσταση, σύμφωνα με τις υπηρεσίες άμεσης βοήθειας.
Τα πλήγματα αυτά σημειώθηκαν την επομένη μιας από τις πιο αιματηρές ημέρες της σύγκρουσης που ξέσπασε την 8η Ιουλίου, με τουλάχιστον 119 νεκρούς σε μια σειρά πληγμάτων και βομβαρδισμών στον μικροσκοπικό θύλακα ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Αίγυπτο, ο οποίος τελεί υπό ισραηλινό αποκλεισμό από το 2006.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS