Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού 200 Ελλήνων και ξένων στη Λιβύη

salamisready

Στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας θα μεταφέρει η φρεγάτα «Σαλαμίς» τους περίπου 200 Έλληνες και ξένους υπηκόους όταν ολοκληρωθεί η επιχείρηση ανοιχτά του λιμανιού της Τρίπολης, στη Λιβύη.

Από αυτούς οι 87 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι είναι 13 Κύπριοι, 12 Βρετανοί, 79 Κινέζοι, 1 Ρωσίδα και 1 Αλβανός.

Όλα τα άτομα μεταφέρονται στο πλοίο του ΠΝ με σκάφη καθώς κρίθηκε σκόπιμο η «Σαλαμίς» να μην δέσει στο λιμάνι της λιβυκής πρωτεύουσας.

Η πρώτη φάση της επιχείρησης, σύμφωνα με πληροφορίες, που αφορούσε τη μεταφορά των Ελλήνων πολιτών από την πρεσβεία στο λιμάνι ολοκληρώθηκε με επιτυχία και σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση επιβίβασης στη φρεγάτα, η οποία δεν γίνεται με φουσκωτά πλωτά μέσα που ήταν το αρχικό σχέδιο, αλλά με τη βοήθεια πλωτού μέσου του Λιβυκού Ναυτικού, για να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Μέχρι στιγμής η επιχείρηση που ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Πέμπτης οπότε το πλοίο έφτασε ανοιχτά του λιμανιού της λιβυκής πρωτεύουσας εξελίσσεται χωρίς κάποιο απρόποπτο.

Παράλληλα η κινεζική κυβέρνηση ναύλωσε το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να απομακρύνει ακόμα περισσότερους πολίτες της από τη χώρα στην οποία η κατάσταση είναι έκρυθμη το τελευταίο διάστημα

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS