Παγκόσμια κατακραυγή για την επίθεση των Ισραηλινών σε νοσοκομείο και πάρκο...

gazakoritsakihospitalready

Το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας αποτέλεσε στόχο ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης, σύμφωνα με το κέντρο επιχειρήσεων της παλαιστινιακής αστυνομίας και Παλαιστίνιους γιατρούς, που επικαλείται το Associated Press.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, από την επίθεση υπάρχει και άγνωστος αριθμός θυμάτων. Τοπικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι επτά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους -πληροφορία, ωστόσο, που, μέχρι στιγμής, δεν έχει διασταυρωθεί.

Από την πλευρά του, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την εφημερίδα Haaretz, ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ δεν εμπλέκονται στην επίθεση, η οποία προήλθε από μαχητές της Χαμάς.

Το ΑΡ σημειώνει ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία εμποδίστηκαν να τραβήξουν πλάνα από το σημείο της επίθεσης.

Εκτός από την επίθεση στο νοσοκομείο, δεύτερη έκρηξη σημειώθηκε σε πάρκο, σε μικρή απόσταση από το νοσοκομείο. Παλαιστίνιοι γιατροί σύμφωνα με το Associated Press, κάνουν λόγο για δέκα νεκρούς και 46 τραυματίες από την επίθεση αυτή.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Ma'an, από τα πυρά των Ισραηλινών στο πάρκο κοντά στην παραλία της Γάζας, έπεσαν νεκρά δέκα παιδιά, τα οποία έπαιζαν με τις οικογένειές τους, παρότι η ενημερωτική ιστοσελίδα Αl-akhbar κάνει λόγο για τρία παιδιά να έχουν χάσει τη ζωή τους.
Αυτόπτες μάρτυρες, όπως αναφέρει το πρακτορείο, δήλωσαν πως τουλάχιστον 40 είναι οι τραυματίες από την επίθεση, με πολλούς να υποστηρίζουν πως πραγματοποιήθηκε «σφαγή»
Στο μεταξύ, το βρετανικό δίκτυο BBC μεταδίδει πως τουλάχιστον τέσσερις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν από πυρά που εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε πως η επίθεση που έπληξε το κεντρικό νοσοκομείο Αλ-Σίφα και το πάρκο Αλ-Σάτι, προήλθε από την Ισλαμική Τζιχάντ.
Παρόλα αυτά, όπως μεταδίδει ανταποκριτής του NBC News που βρίσκεται στο σημείο, τα πυρά εξαπέλυσε το Ισραήλ.
«Ακούσαμε μία πολύ ισχυρή έκρηξη που μοιάζει να είναι αεροπορική επιδρομή και συνέβη κοντά στο νοσοκομείο αλ-Σίφα. Σύμφωνα με πηγές, εκ των οποίων και το συνεργείο μας που καταγράφουν αυτή τη στιγμή, υπάρχουν αρκετά θύματα, πολλά από αυτά παιδιά. Το μεγαλύτερο μέρος των βομβαρδισμών επικεντρώνεται στην ανατολική πλευρά της Γάζας, αλλά αυτή τη φορά η επίθεση εστιάζει στην καρδιά της Γάζας και το ανησυχητικό είναι ότι πραγματοποιήθηκε λίγα μέτρα από το κεντρικό νοσοκομείο της περιοχής. Δεν έχουμε ακριβή αριθμό θυμάτων ακόμα, αλλά το συνεργείο μας, αναφέρει ότι ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχουν και παιδιά», ανέφερε ο Έιμαν Μοχιελντίν του NBC News από τη Λωρίδα της Γάζας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS