Ρέντσι: "Εαν αγαπάμε την Ευρώπη, να προωθήσουμε την ανάπτυξη"

renzi-mateo

«Αν αγαπάμε την Ευρώπη πρέπει να ενεργήσουμε δυναμικά, να προωθήσουμε την ανάπτυξη και την απασχόληση πολύ περισσότερο απ΄ ό,τι κάναμε μέχρι τώρα» είπε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντσι...
κατά την άφιξή του στο Ελβερντίνζ του Βελγίου για την Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών και Δημοκρατικών Κομμάτων.

Ο Ρέντσι πρόσθεσε πως «χρειάζεται μια Ευρώπη που να απευθύνεται με πιο άμεσο τρόπο» στους πολίτες της, «όχι μια Ευρώπη της γραφειοκρατίας».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας, «πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη το ξεκάθαρο μήνυμα των Ευρωεκλογών, το οποίο προκαλεί προβληματισμό, λόγω της έντασης και της σημασίας του».

«Δεν υπάρχει μια θέση της Ιταλίας η οποία έρχεται σε αντίθεση με (τις θέσεις) άλλων. Υπάρχει μια θέση της (της πολιτικής ομάδας) των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, ότι πρέπει να δώσουμε περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ η Ρώμη επιδιώκει να αποφασιστεί ένας «ισχυρότερος ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Μεσόγειο» με «ισότιμη ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων» όσον αφορά το πρόβλημα της μετανάστευσης, ένα πάγιο αίτημα της ιταλικής αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS