Στο έλεος των πυρκαγιών κι ένας νεκρός στην Καλιφόρνια...

FOTIES-KALIFORNIA

Το πρώτο θύμα από τις καταστροφικές φωτιές μετράει η Νότια Καλιφόρνια. Οι πυροσβέστες εντόπισαν το αποτεφρωμένο σώμα ενός ανθρώπου στο Κάρλσμπαντ, την ώρα που οι μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται στη νότια Καλιφόρνια εξακολουθούν να απειλούν πολλά σπίτια, αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να τα εγκαταλείψουν, εξ αιτίας της ταχύτητας με την οποία κινείται η φωτιά υποβοηθούμενη από τους πολύ ισχυρούς ανέμους, ανέφεραν οι αρχές. Την τρίτη ημέρα από τη στιγμή που ξέσπασαν οι φωτιές καταστράφηκαν τουλάχιστον 20 σπίτια στην κομητεία του Σαν Ντιέγκο, όπου οι πυροσβέστες επικέντρωσαν τις προσπάθειές τους στις παρυφές της πόλης του Σαν Μάρκος, περίπου εξήντα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης του Σαν Ντιέγκο. «Όλα τα διαθέσιμα μέσα για την καταπολέμηση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν. Το Σαν Μάρκος είναι η περιφερειακή μας προτεραιότητα» ανέφερε ανακοίνωση της τοπικής πυροσβεστικής υπηρεσίας.
«Οι υποχρεωτικές εκκενώσεις σπιτιών στην πόλη του Σαν Μάρκος παραμένουν σε ισχύ», επισημαίνει η πυροσβεστική, προσθέτοντας ότι έχουν εκδοθεί 13.000 διαταγές για εκκένωση κατοικιών και ότι εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί σε καταφύγια. Ένα συγκρότημα 18 διαμερισμάτων καταστράφηκε κοντά στο Κάρλσμπαντ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Σαν Μάρκος, όπου τουλάχιστον άλλες τρεις κατοικίες κάηκαν από την ταχεία προώθηση της φωτιάς.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ