Συγκρούσεις διαδηλωτών-αστυνομίας στην Τουρκία

TOYRKIA-EPEISODIA-ORYXEIO

Ξεχειλίζει η οργή κατά του Ερντογάν για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο

Η τουρκική αστυνομία έκανε χρήση αντλιών νερού και δακρυγόνων αργά το απόγευμα της Παρασκευής για να διαλύσουν πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών στην πόλη Σόμα της δυτικής Τουρκίας, όπου περίπου 300 ανθρακωρύχοι έχασαν τη ζωή τους από φωτιά σε τοπικό ορυχείο.
Οι διαδηλωτές διασκορπίσθηκαν σε στενά δρομάκια της πόλης όταν η αστυνομία επενέβη σε εμπορικό δρόμο στην πόλη, στον οποίο φιλοξενούνται καταστήματα και τράπεζες, όπως και κυβερνητικά κτήρια και κτήρια συνδικάτων.
Οι περίπου 10.000 διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και την καλούσαν να παραιτηθεί. «Σόμα, μην κοιμάσαι, μην ξεχνάς τους ανθρακωρύχους», ήταν το σύνθημα που επικρατούσε στη συγκέντρωση. «Κανένα κάρβουνο δεν θα ζεστάνει τα παιδιά εκείνων που πέθαναν στο ορυχείο», έγραφε χειρόγραφο πλακάτ που ξεχώριζε ανάμεσα στο πλήθος.
Οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι επιχειρούσαν να φτάσουν στο μνημείο των ανθρακωρύχων, στο κέντρο της πόλης, αγνόησαν το κάλεσμα των αρχών να διαλυθούν ησύχως και όταν άρχισε η επέμβαση της αστυνομίας απάντησαν εκτοξεύοντας πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί, τραυματίστηκαν.
Από τους 787 εργάτες οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στο ορυχείο τη στιγμή του δυστυχήματος, οι 284 σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 18 αγνοούνται και πιστεύεται ότι παγιδεύτηκαν μέσα στις στοές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ