Συμφωνία Ρωσίας- Κίνας για φυσικό αέριο σε βάθος 30ετίας ύψους...400 δις δολαρίων

aeriopoutinchinaready

Έπειτα από δέκα χρόνια διαπραγματεύσεων, η ρωσική Gazprom και η κινεζική CNPC τελικά υπέγραψαν μια ιστορική συμφωνία φυσικού αερίου που θα παρέχει στην ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία του κόσμου το φυσικό αέριο που χρειάζεται για τα επόμενα 30 χρόνια!

Η συνολική αξία της υπογραφούσας σύμβασης ανέρχεται στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως είπε ο CEO της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ. Ωστόσο, η τιμή του φυσικού αερίου που προβλέπεται στο έγγραφο παραμένει ένα «εμπορικό μυστικό».

Υποθέτοντας ότι η συνολική τιμή της συμφωνίας περιλαμβάνει μόνο το κόστος των προμηθειών ρωσικού φυσικού αερίου, από το ποσό των 400 δισ. δολαρίων προκύπτει ότι η Κίνα θα πληρώνει περίπου 350 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.

Η Ρωσία θα προμηθεύει την Κίνα με 38 δισ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως μέσω του ανατολικού αγωγού «Power of Siberia», ο οποίος διασχίζει τη Σιβηρία και φτάνει στις πολυπληθέστερες περιοχές βορειοανατολικά της Κίνας.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη παρουσία του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν και του Προέδρου της Κίνας, Σι Τσινπίνγκ τη δεύτερη ημέρα της διήμερης επίσημης επίσκεψης του Πούτιν στη Σαγκάη.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS