Συρία: Απελευθερώθηκαν οι απαχθέντες «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»

GIATROI XORIS SYNORA

Απελευθερώθηκαν τα πέντε μέλη της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», που είχαν απαχθεί στις αρχές Ιανουαρίου από ένοπλη ομάδα στη βορειοδυτική Συρία. Η ανακοίνωση της οργάνωσης δεν διευκρίνισε την εθνικότητα των απαχθέντων, ούτε που δραστηριοποιούνταν ή το πώς απελευθερώθηκαν. Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα ανέφεραν πάντως ότι οι τρεις από τους ομήρους αφέθηκαν ελεύθεροι στις 4 Απριλίου και οι δύο στις 14 Μαΐου και είναι τώρα στη διαδικασία να συνδεθούν με τα συγγενικά τους πρόσωπα. Όπως ανέφερε η οργάνωση όλοι είναι καλά στην υγεία τους. Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα μια οργάνωση γνωστή για την αποστολή ιατρικού προσωπικού σε εμπόλεμες ζώνες ανακοίνωσαν επίσης ότι για λόγους ασφαλείας έχουν κλείσει ένα νοσοκομείο και δύο ιατρικά κέντρα στην επαρχία Λατάκια της βορειοδυτικής Συρίας. Από τον εμφύλιο πόλεμο στη χώρα έχουν σκοτωθεί περισσότεροι από 150.000 άνθρωποι.

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν τον περασμένο Νοέμβριο ότι 12 εργαζόμενοι του ΟΗΕ και 32 εργαζόμενοι ή εθελοντές της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου έχουν σκοτωθεί από το Μάρτιο του 2011, όταν άρχισε η κρίση στη χώρα .Άλλοι 21 εργαζόμενοι του ΟΗΕ παραμένουν όμηροι ενόπλων οργανώσεων.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ