Τετράωρη εκεχειρία στη Γάζα

gaza-istrael

Το Ισραήλ θα τηρήσει μια «ανθρωπιστική εκεχειρία» σήμερα από τις 15:00 ως τις 19:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη Λωρίδα της Γάζας, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

«Ο στρατός ενέκρινε μια προσωρινή εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας. Η εκεχειρία αυτή θα τηρηθεί από τις 15:00 ως τις 19:00 και δεν θα ισχύει στις περιοχές όπου οι στρατιώτες διεξάγουν ήδη επιχειρήσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Ο στρατός ζητεί επίσης «από τους κατοίκους να μην επιστρέψουν στις περιοχές για τις οποίες έχει εκδοθεί εντολή εκκένωσης» και προειδοποιεί ότι θα απαντήσει «σε οποιαδήποτε απόπειρα επίθεσης εναντίον ισραηλινών στρατιωτών ή πολιτών».

Λίγο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ακόμη επτά Παλαιστίνοι, εκ των οποίων τέσσερις γυναίκες, σκοτώθηκαν σε δύο νέους βομβαρδισμούς από ισραηλινά άρματα μάχης στη Λωρίδα της Γάζας στις περιοχές Χαν Γιούνες και Ντέιρ αλ Μπάλαχ.

Πλέον ο σημερινός απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων φτάνει τους 67. Συνολικά 1.296 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 7.200 έχουν τραυματιστεί από την έναρξη της επιχείρησης στις 8 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τα τρία τέταρτα των νεκρών Παλαιστινίων είναι άμαχοι.

Από την πλευρά του το Ισραήλ έχει χάσει 53 στρατιώτες. Πρόκειται για τον βαρύτερο απολογισμό του ισραηλινού στρατού μετά τον πόλεμο του 2006 εναντίον του λιβανέζικου σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ. Επίσης τρεις πολίτες, δύο Ισραηλινοί και ένας Ταϊβανέζος, έχουν σκοτωθεί από τις ρουκέτες που έχει εκτοξεύσει η Χαμάς εναντίον του ισραηλινού εδάφους.

Στο μεταξύ ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συναντάται με το συμβούλιο ασφαλείας της χώρας, ενώ ένας τούρκος μεσολαβητής έχει φτάσει στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια να μεσολαβήσει για την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Εξάλλου το Ελ Σαλβαδόρ, το Περού και η Χιλή ανακάλεσαν τους πρεσβευτές τους στο Τελ Αβίβ για να διαμαρτυρηθούν για τον βομβαρδισμό της Λωρίδας της Γάζας.

Το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε «τη βαθιά απογοήτευσή» του για την «βιαστική απόφαση», καταγγέλλοντας ότι αυτή ενθαρρύνει τη Χαμάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑFP, ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS