Τουλάχιστον δέκα μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο κοντά στις λιβυκές ακτές

nayagio-metanastes-10

«Τουλάχιστον δέκα μετανάστες έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο το οποίο σημειώθηκε σε απόσταση σαράντα ναυτικών μιλίων από τις λιβυκές ακτές», δήλωσε σε ιταλικά μέσα ενημέρωσης η δήμαρχος της Λαμπεντούζα Τζούζι Νικολίνι.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες αργά χθες το απόγευμα, ένα πλεούμενο το οποίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Λιβύης με προορισμό τις ακτές της Σικελίας ανετράπη, και τουλάχιστον 10 άνθρωποι πνίγηκαν.

Το περιπολικό σκάφος Dattilo του ιταλικού λιμενικού σώματος κατάφερε να διασώσει τριάντα εννέα ναυαγούς, ενώ άλλοι εκατόν τέσσερις μετανάστες, οι οποίοι επέβαιναν σε δεύτερο πλεούμενο, πρόκειται να μεταφερθούν στην ξηρά από τα Dattilo και Diciotti, ένα άλλο ιταλικό πλοίο.

Πριν λίγο απογειώθηκε ελικόπτερο από το πλοίο Scirocco του ιταλικού πολεμικού ναυτικού σε μια προσπάθεια εντοπισμού άλλων ναυαγών.

Η νέα ναυτική τραγωδία καταγράφηκα σε απόσταση 117 ναυτικών μιλίων νότια του νησιού Λαμπεντούζα.

ΥΠΕΞ Ιταλίας: «Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση»

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να συνεχίσει να στρέφει το βλέμμα της προς άλλη κατεύθυνση», δήλωσε στους δημοσιογράφους η Ιταλίδα υπουργός εξωτερικών Φεντερίκα Μογκερίνι, μετά την νέα ναυτική τραγωδία, που σημειώθηκε νότια της νήσου Λαμπεντούζα.

Χθες το απόγευμα, τουλάχιστον δέκα μετανάστες, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στις ακτές της Σικελίας, έχασαν την ζωή τους όταν το πλεούμενο στο οποίο επέβαιναν ανετράπη, σαράντα ναυτικά μίλια βόρεια των λιβυκών ακτών. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης «υπάρχουν, πιθανότατα, δεκάδες αγνοούμενοι».

«Με την ανθρωπιστική αποστολή Mare Nostrum καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια. Μετά και την νέα αυτή τραγωδία, τόσο η Ευρώπη όσο και η διεθνής κοινότητα πρέπει να κοιτάξουν κατάματα το τεράστιο αυτό πρόβλημα», δήλωσε η επικεφαλής της ιταλικής διπλωματίας.

«Οι διασώσεις με θαλάσσιες επιχειρήσεις πρέπει να γίνουν αντικείμενο δράσης της Frontex. Παράλληλα, κατά το ιταλικό εξάμηνο προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το οποίο ξεκινά την 1η Ιουλίου, πρέπει να καταλάβουμε- με αναλυτικό και αποτελεσματικό τρόπο- πώς να μοιρασθούμε με τα άλλα κράτη το βάρος των αιτήσεων για χορήγηση ασύλου», συμπλήρωσε η Φεντερίκα Μογκερίνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ