Τουρκία :Η τραγωδία στο ανθρακωρυχείο πυροδοτεί ξεσηκωμό

anthrakorixeioready

Η οργή ξεχειλίζει για τους εκατοντάδες νεκρούς στο ανθρακωρυχείο της περιοχής Σόμα στην Τουρκία. Η τραγωδία ανείπωτη, ο πόνος βαθύς, η αγωνία για τους αγνοούμενους εφιαλτική, αλλά ο θυμός είναι αυτός που σκεπάζει τις καρδιές των Τούρκων πολιτών.
Η φράση του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, «αυτά είναι συνηθισμένα πράγματα» έδωσε έναν ακόμα πιο σκοτεινό τόνο στη σημερινή ημέρα, προκαλώντας αγανάκτηση στους πολίτες, οι οποίοι ξεχύθηκαν στους δρόμους ζητώντας την παραίτηση της κυβέρνησης.
Η τουρκική αστυνομία εκτόξευσε σήμερα στην Άγκυρα δακρυγόνα και νερό εναντίον εκατοντάδων φοιτητών οι οποίοι διαδήλωναν εναντίον τις ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης την οποία θεωρούν υπεύθυνη για το δυστύχημα στο ανθρακωρυχείο στη δυτική Τουρκία, διαπίστωσε φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η ομάδα των 700 ως 800 διαδηλωτών ήθελε να πραγματοποιήσει πορεία από την πανεπιστημιούπολη της Άγκυρας προς το υπουργείο Ενέργειας που βρίσκεται στην ίδια περιοχή, αποδοκιμάζοντας την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, διαδηλώσεις έχουν ξεσπάσει σε πολλές πόλεις της Τουρκίας, καθώς έρχονται στο φως αποκαλύψεις και καταγγελίες για τις άθλιες συνθήκες εργασίας στο ορυχείο. Ακόμα και ένας δεκαπεντάχρονος έχει ανασυρθεί μεταξύ των νεκρών, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο για ανύπαρκτα ουσιαστικά μέτρα ασφαλείας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ