Φυσικό αέριο απο τη Ρωσία στην Κίνα

aeriopoutinready

Τις σχέσεις της Ρωσίας με τον ασιατικό γίγαντα συσφίγγει ο ισχυρός άντρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταβαίνοντας σήμερα στη Σαγκάη, με στόχο την σύναψη ενός μεγάλου ενεργειακού ντιλ με τον Κινέζο ομόλογό του.

Την ώρα που η Δύση σφίγγει τον κλοιό των κυρώσεων γύρω από τη Μόσχα εξαιτίας των γεγονότων στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος σφυρίζει αδιάφορα αναζητώντας «εναλλακτικές λύσεις» μακριά από τη γηραιά ήπειρο.

Ο Πούτιν ο οποίος βρίσκεται ήδη στη Σαγκάη, θα έχει συνάντηση με τον Κινέζο πρόεδρο, Σι Τζινπίνγκ.

«Η Ρωσία και η Κίνα βρίσκονται πλέον πιο κοντά σε μια συμφωνία από κάθε άλλη φορά στο παρελθόν», σημειώνουν οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, οι οποίοι μάλιστα προβλέπουν πως ο Ρώσος πρόεδρος θα γυρίσει στη Μόσχα με γεμάτα τα χέρια: μ' ένα μακροπρόθεσμο «ντιλ» για εξαγωγή ρωσικού φυσικού αερίου στην Κίνα, μία ενεργειακή συμφωνία την οποία οι Ρώσοι σχεδιάζουν και προωθούν εδώ και μία δεκαετία. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, πρόκειται για μία συμφωνία, διάρκειας 30 ετών.

Με βάση το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας, και εάν δεν υπάρξει κάποιο κώλυμμα, το ρωσικό φυσικό αέριο θα αρχίσει να ρέει.... άφθονο προς την πολυπληθέστερη χώρα του πλανλητη μετά το 2018, αφού πρώτα ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός "Gazprom" επενδύσει περίπου 56 δισεκατομμύρια δολάρια στην ανάπτυξη ενός νέου αγωγού που θα ξεκινά από την ανατολική Σιβηρία. Κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο ηγετών, οι συνομιλίες θα επικεντρωθούν στο επίμαχο θέμα, αυτό της τιμής.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS