ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρούτσης: «Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη νεότερη ιστορία της χώρας μας»,

vroutsis-280

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα είναι η μεγαλύτερη κοινωνική μεταρρύθμιση στη νεότερη ιστορία της χώρας μας», επανέλαβε και σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Σκάι, ανέφερε πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα συμψηφίζεται με το επίδομα ανεργίας, σημειώνοντας πως πλέον δημιουργείται ένας μηχανισμός όπου οι διάφορες ροές κοινωνικών παροχών δεν θα είναι «τυφλές», αλλά θα αλληλοσυμπληρώνονται, ώστε να χρήματα να πηγαίνουν ακριβώς σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Δεν πρέπει να «χύνουμε νερό στη θάλασσα», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης.

Υπογράμμισε ακόμα πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα καλύψει περίπου 700.000 συμπολίτες μας και θα διαμορφώνεται με συνεκτίμηση της οικογενειακής και περιουσιακής κατάστασης, όπου οροφή θα είναι τα 200.000 ευρώ αντικειμενικής αξίας ακινήτων. Προσέθεσε πως στο πρόγραμμα θα μπορούν ενταχθούν και άνεργοι που συγκατοικούν με τους γονείς τους.

Οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα θα αρχίσουν πιλοτικά σε 13 Δήμους της χώρας στις 15 Νοεμβρίου, με στόχο την καθολική επέκτασή του στην υπόλοιπη Ελλάδα. Στρέφοντας το βλέμμα του στο ασφαλιστικό, ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το σύστημα έχει πλέον σταθεροποιηθεί και βρίσκεται σε μια ισορροπία αλλά δεν μπορεί να αντέξει πολιτικά παιχνίδια για ψηφοθηρικούς λόγους.

Διευκρίνισε ότι από το νέο σύστημα της βασικής σύνταξης που θα εφαρμοστεί από τον Ιανουάριο δεν θα θίγουν οι σημερινοί συνταξιούχοι. Είπε ακόμη ότι, με βάση τα στοιχεία, τα 360 ευρώ της βασικής ανταποδοτικής Σύνταξης θα φτάσουν τα 375 ευρώ το 2021. Τέλος διευκρίνισε ότι θα υπάρξουν οριακές μειώσεις αλλά και αυξήσεις στις επικουρικές συντάξεις.

Πηγή: protothema.gr

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΓΙΩΡΓΟΣ Ν. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Οι ασθένειες της ευδαιμονίας

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS