Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι τα δικαιούνται και τα σενάρια καταβολής

Αναδρομικά συνταξιούχων: Ποιοι τα δικαιούνται και τα σενάρια καταβολής

Αρχίζει να ξεκαθαρίζει το θέμα με τα αναδρομικά των συνταξιούχων και τις επιστροφές που θα λάβουν.

Τις νεώτερες πληροφορίες μετέδωσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» o Ντίνος Σιωμόπουλος σχετικά με τα ποσά που δικαιούνται και τα σενάρια καταβολής.

Τα αναδρομικά διεκδικούν 2.400.000 συνταξιούχοι και αφορούν την περίοδο Ιούνιο 2015-Μάϊο 2016. Σύμφωνα όμως με το ΣτΕ, δικαιούχοι είναι μόνο όσοι έχουν κάνει αγωγές, γεγονός που περιορίζει τον αριθμό των συνταξιούχων που θα αποζημιωθούν στους 200-250.000.

Για να δικαιωθούν όλοι οι συνταξιούχοι απαιτείται πολιτική απόφαση και ο Ντ. Σιωμόπουλος αναφέρθηκε στα σενάρια καταβολής τους σε περίπτωση που το αποφασίσει η κυβέρνηση.

Επίσης δόθηκαν αναλυτικά πληροφορίες για τις προθεσμίες που δεν πρέπει να χάσουν οι δικαιούχοι για το επίδομα των 800 ευρώ.

Στο θέμα των αναδρομικών αναφέρθηκε καλεσμένος στην εκπομπή ο κ Γιάννης Σαρρής, Συνεργάτης Δελτίου Εργατικής Νομοθεσίας, ο οποίος τόνισε ότι οι νομικοί θα πρέπει πρώτα να δουν την απόφαση του ΣτΕ.

Παρόλα αυτά εκτίμησε ότι η δικαίωση για τις περικοπές αφορά όσους έκαναν αγωγή και το συγκεκριμένο 11μηνο - Ιούνιο 2015 έως Μάϊο 2016.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο τι προβλέπεται σχετικά με τις απολύσεις στις πληττόμενες επιχειρήσεις που προχώρησαν σε αναστολή εργασίας.

Όπως τόνισε, οι επιχειρήσεις αυτές δεν επιτρέπεται να μειώσουν τον αριθμό των θέσεων εργασίας. Πρέπει να διατηρήσουν τους ίδιους εργαζόμενους και χωρίς αλλαγές στους όρους εργασίας.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS