Αποχωρούν (;) από τη ΔΕΗ 500.000 καταναλωτές

Αποχωρούν (;) από τη ΔΕΗ 500.000 καταναλωτές

Θέμα χρόνου είναι πλέον να αλλάξουν πάροχο και να φύγουν υποχρεωτικά από τη ΔΕΗ μισό εκατομμύριο καταναλωτές.

Στο πλαίσιο της μείωσης του ποσοστού της ΔΕΗ στην αγορά ρεύματος βάσει μνημονίου, θα πρέπει να φύγουν από την ΔΕΗ και να αλλάξουν πάροχο 500.000 καταναλωτές. Η εταιρεία έχει προχωρήσει τη διαδικασία, έχοντας ετοιμάσει τον φάκελο με τους προς αποχώρηση καταναλωτές.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ελευθερία του Τύπου», ήδη έχει ετοιμαστεί το πρώτο χαρτοφυλάκιο με 500.000 καταναλωτές που ηλεκτροδοτούνται από τη χαμηλή και μέση τάση. Η διοίκηση αναμένει τις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας προκειμένου να κάνει τον διαγωνισμό.

Ωστόσο, πηγές του υπουργού Γιώργου Σταθάκη κάνουν γνωστό ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί επίσημη πρόταση της ΔΕΗ για την πώληση πελατολογίου.

Η διοίκηση της εταιρείας επιμένει λοιπόν σε αυτό το εργαλείο για να πέσει κατά 50% το μερίδιό της στην αγορά ρεύματος και να επιτευχθούν οι στόχοι που έχουν τεθεί με το μνημόνιο ανάμεσα στην κυβέρνηση και στους «θεσμούς». Πάντως οι δανειστές έχουν εκφράσει ενστάσεις ως προς την επιτυχία αυτού του εγχειρήματος, ενώ και ο υπουργός Ενέργειας δεν έχει μέχρι στιγμής τοποθετηθεί επίσημα για το θέμα αυτό.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ