ΔΝΤ: Σε επίπεδα κατώτερα του 2019 η παγκόσμια ανάπτυξη φέτος

ΔΝΤ: Σε επίπεδα κατώτερα του 2019 η παγκόσμια ανάπτυξη φέτος

Η επιδημία του COVID-19 συνιστά σοβαρή απειλή για την παγκόσμια οικονομία, προειδοποιεί η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, σημειώνοντας ότι και οι 189 χώρες-μέλη του ΔΝΤ δεσμεύονται για συντονισμένη δράση αντιμετώπισης του κορωνoϊού.

Σύμφωνα με την κ. Γκεοργκίεβα, το σοκ επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση και περιορίζει την κινητικότητα, γι' αυτό και αναμένει ότι η παγκόσμια ανάπτυξη φέτος θα υποχωρήσει σε επίπεδα κατώτερα της προηγούμενης χρονιάς. «Ακόμη όμως είναι δύσκολο να προβλεφθεί ο γενικότερος αντίκτυπος στην οικονομική δραστηριότητα», ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον. Η κ. Γκεοργκίεβα ανέφερε ότι το ΔΝΤ θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις του τις επόμενες εβδομάδες. Το ΔΝΤ στις εκτιμήσεις του Ιανουαρίου ανέμενε ρυθμούς ανάπτυξης 2,9% για το 2019 και 3,3% για το 2020. Τον Φεβρουάριο, το Ταμείο είχε προειδοποιήσει ότι ο κορωναϊός θα μπορούσε να αφαιρέσει 0,1 ποσοστιαίας μονάδας από την ανάπτυξη.


Η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε ότι η αποτελεσματικότητα των μέτρων αντιμετώπισης και στήριξης θα διαδραματίσουν μείζονα ρόλο στο να καθορισθούν οι επιπτώσεις στην οικονομία.

Επιχειρώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες για ένα νέο σοκ, η κ. Γκεοργκίεβα υπογράμμισε ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι πιο ανθεκτικό από ό,τι προ της κρίσης του 2008.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ