Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται και τι ισχύει για τους ανέργους

Δώρο Πάσχα: Πότε καταβάλλεται, πώς υπολογίζεται και τι ισχύει για τους ανέργους

Σε αναμονή εκατομμύρια μισθωτοί, που περιμένουν το δώρο του Πάσχα, το οποίο θα καταβληθεί υποχρεωτικά το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, 1η Μαίου, αν και οι εργοδότες μπορούν να το καταβάλουν και νωρίτερα.

Πώς υπολογίζεται

Ανάλογα με τον αν ο εργαζόμενος πληρώνεται βάση ημερομισθίου ή μηνιαίου μισθού υπολογίζεται και το δώρο ως εξής:

• Για μισθωτούς με μισθό: 1/2 μηνιαίο μισθό
• Για μισθωτούς με ημερομίσθιο: 15 ημερομίσθια

Στις αποδοχές υπολογίζονται και τυχόν υπερωρίες ή επιδόματα.

Το Δώρο Πάσχα υπολογίζεται με επιπλέον προσαύξηση με συντελεστή 0,041666 και για αυτό είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από τον μισό μισθό.

Οι δικαιούχοι

Όσοι εργάστηκαν από 1η Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου, δικαιούνται ολόκληρο το δώρο Πάσχα.

Σε περίπτωση μη ολοκλήρωσης του τετραμήνου, η αναλογία του Δώρου Πάσχα ισούται με το 1/15 του μισθού ή 1 ημερομίσθιο ανά 8 ημέρες εργασίας

Τι ισχύει για τους ανέργους

Έχει ήδη ξεκινήσει η προπληρωμή του Δώρου Πάσχα σε επιδοτούμενους ανέργους, σε δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας, του επιδόματος γονικής άδειας και του επιδόματος εργασίας.

Οι πιστώσεις του Δώρου Πάσχα θα γίνουν από τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) με απευθείας κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, δεν απαιτείται καμία ενέργεια από τους δικαιούχους και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ