Ντράγκι: Μεγάλη ελληνική επιτυχία τα αρνητικά επιτόκια

Ντράγκι: Μεγάλη ελληνική επιτυχία τα αρνητικά επιτόκια

Ο δανεισμός της Ελλάδας με αρνητικά επιτόκια στις δημοπρασίες ομολόγων, συνιστά μια μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας, που ζει μια καλή περίοδο, δήλωσε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Οπως είπε ο απερχόμενος πρόεδρος της ΕΚΤ η επιτυχία, που αποτυπώνεται και στον δανεισμό με αρνητικά επιτόκια για πρώτη φορά στην ιστορία της, οφείλεται «στις μεταρρυθμίσεις που υλοποίησαν οι ελληνικές κυβερνήσεις μαζί με την αλληλεγγύη που έδειξε η Ευρώπη με τον ESM, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ», είπε σε συνέντευξη Τύπου, μετά τις αποφάσεις της νομισματικής πολιτικής.

«Αλλά οι βασικές προσπάθειες έγιναν από τις κυβερνήσεις και τους πολίτες που πλήρωσαν ένα τεράστιο τίμημα ιδίως στην αρχή του προγράμματος», τόνισε ο κ. Ντράγκι. "Είναι επιτυχία. Αλλά υπάρχει πάντα ο κίνδυνος εάν δεν συνεχιστούν αυτές οι πολιτικές", είπε, σημειώνοντας ότι από αυτά που βλέπει να γίνονται στην Ελλάδα, δεν βλέπει να υπάρχει πραγματικός κίνδυνος.

«Είναι μια καλή περίοδος για την Ελλάδα, είπε ο επικεφαλής της ΕΚΤ, αλλά και για την Ευρώπη σε σύγκριση με την περίοδο πριν από 4 ή 5 χρόνια».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ