Δυσανασχετούν οι τράπεζες για την επιβολή νέας προμήθειας στις τραπεζικές συναλλαγές

trapeza 740

Έντονη είναι η αντίδραση του τραπεζικού συστήματος από τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα δυσανασχετούν τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μετά την απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει νέα προμήθεια στις τραπαζικές συναλλαγές ώστε να συμφωνήσει με τους θεσμούς στο ασφαλιστικό ώστε να μην μειωθούν οι συντάξεις. 

Σύμφωνα με το voria.gr, oι τράπεζες της χώρας θεωρούν αδιανότητο σε μια τόσο κρίσιμη φάση, όπου δίνεται αγώνας για να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην αγορά, εν μέσω capitalcontrols, η κυβέρνηση να επιλέγει και πάλι τις τράπεζες για να λύσει τα όποια προβλήματα της.

Συν τοις άλλοις, ωστόσο, υποστηρίζεται ότι το προωθούμενο μέτρο (για τέλος ένα τοις χιλίοις για κάθε συναλλαγή πάνω από 1000 ευρώ, όπως είναι το επικρατέστερο σενάριο) πάσχει και πρακτικά. Για παράδειγμα, αν το ίδιο ποσό, μεταφέρεται από τράπεζα σε τράπεζα, για περισσότερες από μια φορές, αυτό συνεπάγεται ότι θα φορολογείται ξανά και ξανά! Αυτό, όμως ξεπερνάει κάθε όριο αδικίας για τους κατόχους αυτών των χρημάτων, που θα κληθούν πολλαπλά να κλείσουν τις μαύρες τρύπες της χώρας.

Εννοείται ότι κατ' αυτόν τον τρόπο θα γίνεται προσπάθεια να αποφεύγονται οι πολλές συναλλαγές ιδιαίτερα για μεγάλα ποσά και στο τέλος της ημέρας θα οδεύσουμε προς νέα υφεσιακή «κοιλιά». Διότι, για τους πολέμιους αυτής της λύσης, το μόνο που θα επιτευχθεί μακροπρόθεσμα από το συγκεκριμένο μέτρο, θα είναι η ενίσχυση της ύφεσης και τίποτα περισσότερο. Βραχυπρόθεσμα θα βρεθούν 350 – 400 εκατ ευρώ, μεσοπρόθεσμα όμως όλοι θα προσπαθούν να αποφύγουν τις τραπεζικές συναλλαγές.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ