Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του - Τα σενάρια αυξήσεων από το ΥΠΟΙΚ

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ξεκινά η διάθεσή του - Τα σενάρια αυξήσεων από το ΥΠΟΙΚ

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης προς τους δικαιούχους.

Οι τελευταίες πληροφορίες και οι εκτιμήσεις στην αγορά μιλούν για πτώση της τιμής του περί τα δέκα λεπτά σε σχέση με την περυσινή χρονιά. Οπως προαναφέρθηκε το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να έχει ρίξει στο τραπέζι δύο σενάρια για τη φετινή χειμερινή περίοδο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» τα σενάρια είναι τα εξής:

Το πρώτο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού επιδόματος κατά 20%, από τα 0,16 στα 0,192 ευρώ ανά λίτρο πετρελαίου.
Το άλλο σενάριο προβλέπει αύξηση του βασικού ποσού κατά 25%, από τα 0,16 στα 0,20 ευρώ ανά λίτρο.
Την ίδια ώρα, πληροφορίες κάνουν λόγο ότι το από το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών μελετώνται αλλαγές και στα γεωγραφικά κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης.

Σημειώνεται ότι το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται ετησίως σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Επίδομα Θέρμανσης: Ποιοι οι δικαιούχοι
Το ισχύον καθεστώς για το επίδομα θέρμανσης προβλέπει ότι δικαιούχοι, δυνητικά, είναι:

Αγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.

Εγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο

Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS