ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται «αναβάθμιση»... και από την Κομισιόν

Μετά το διπλό πράσινο φως που άναψε χθες ο Πάολο Τζεντιλόνι, για έναρξη της συζήτησης για τα πλεονάσματα, αλλά και για πιθανή απόφαση για τα SMPs και ANFAs τον Ιούνιο, σήμερα είχε νέα ευχάριστα νέα για την Αθήνα. Η Κομισιόν θα αναθεωρεί προς τα επάνω τις εκτιμήσεις της για τους εφετινούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στις χειμερινές προβλέψεις, που θα παρουσιάσει την επόμενη εβδομάδα.


Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, που συνεχίζει για δεύτερη ημέρα την πρώτη του επίσκεψη στην ελληνική πρωτεύουσα, έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια του χώρου «Εδώ Ευρώπη» στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών. Εκεί σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι οι νέες προβλέψεις της Κομισιόν θα είναι πιο κοντά σε εκείνες της Τράπεζας της Ελλάδος.

Να θυμίσουμε ότι στην τελευταία έκθεσή της η Επιτροπή προέβλεπε ρυθμούς ανάπτυξης 2,3% για το 2020, ενώ σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Έλληνας κεντρικός τραπεζίτης, Γιάννης Στουρνάρας έκανε λόγο για μεγέθυνση του ΑΕΠ κατά 2,5% τόσο φέτος όσο και το 2021.


Ρυθμούς ανάπτυξης κοντά στο 2,5% βλέπει και το ΙΟΒΕ, όπως προκύπτει από την τελευταία έκθεσή του για την ελληνική οικονομία. Ο επίσημος στόχος της κυβέρνσης για το 2020, όπως αυτός έχει διατυπωθεί στον προϋπολογισμό, βάζει ακόμη υψηλότερα τον πήχη, στο 2,8%.

 ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

symmaxia

 Copyright © 2020 YSTEROGRAFO NEWS