Eξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος φοροδιαφυγής με POS Bουλγαρίας!

posss

Εξαρθρώθηκε από την Οικονομική Αστυνομία και την ΓΓΔΕ μεγάλο κύκλωμα, το οποίο εισήγαγε στην Ελλάδα τα γνωστά μηχανήματα POS. Το κύκλωμα, από το οποίο έχουν συλληφθεί συνολικά 24 άτομα, έφερνε στην Ελλάδα τις συσκευές εκκαθάρισης πληρωμών με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες στο εξωτερικό, παρακάμπτοντας με αυτόν τον τρόπο τους περιορισμούς των capital controls.

Συνολικά κατασχέθηκαν 164 συσκευές εκκαθάρισης συναλλαγών POS. Στην επιχείρηση η οποία εδρεύει στο Καματερό βρέθηκαν στοιχεία από τα οποία προκύπτουν πωλήσεις 1195 συσκευών σε 971 επιχειρήσεις στην Ελλάδα, οι οποίες ασχολούνται κυρίως με τουριστικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε επικεφαλής της Οικονομικής Αστυνομίας, υποστράτηγος κ. Εμμανουήλ Πλούμης, η αποδοχή πληρωμών με κάρτες οι οποίες εκκαθαρίζονται στο εξωτερικό απαγορεύεται από την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που διέπει τα capital controls και για τον λόγω αυτό σε συνεργασία με την Οικονομική Εισαγγελία σχηματίστηκαν δικογραφίες για τους 24 συλληφθέντες, ενώ βεβαιώθηκαν και 41 μη αυτόφωρες παραβάσεις.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ