Financial Times: «Ήρθαν τα πάνω-κάτω» στην Ευρωζώνη για Γερμανία και Ελλάδα

Financial Times: «Ήρθαν τα πάνω-κάτω» στην Ευρωζώνη για Γερμανία και Ελλάδα

«Η Ευρωζώνη έχει γυρίσει ανάποδα» σχολιάζουν οι Financial Times, επισημαίνοντας το γεγονός ότι η Γερμανία -η ατμομηχανή της Ευρώπης- είναι σε πτώση, για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της IHS Markit.

Σύμφωνα με την Markit, o δείκτης Υπεύθυνων Προμηθειών (PMI, ο οποίος παρέχει εκ των προτέρων ενδείξεις για το τι συμβαίνει στην οικονομία του ιδιωτικού τομέα) είναι σε άνοδο στην Ελλάδα βρίσκεται κοντά στο 55, ενώ η πτώση του στην Γερμανία είναι ραγδαία:
Pmi

Τα, νούμερα, όπως σχολιάζουν οι FT δείχνουν το πόσο τρωτή είναι πλέον η εξαγωγική μηχανή της Γερμανίας, ήδη σε ύφεση, ενώ αντίθετα για την Ελλάδα αποκαλύπτουν την εικόνα ανάκαμψης -έστω και καθυστερημένης- μετά από τη μεγάλη οικονομική κρίση.

Η γερμανική αδυναμία και η ελληνική άνοδος, επίσης εξηγούν και το πώς το επιτόκιο των ομολόγων των δύο χωρών είναι σε ιστορικά χαμηλά. Ειδικά για τα ελληνικά ομόλογα, το 10ετές έπεσε στο 1,3%.

«Την ίδια στιγμή, η σχετικά ισχυρή ελληνική ανάπτυξη έδωσε στους επενδυτές μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση ότι το ελληνικό χρέος είναι λιγότερο ριψοκίνδυνο από παλαιά» τονίζεται στο δημοσίευμα.
 
 
 
 
googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS