Χατζηδάκης: Μείωση εργαζομένων στη ΔΕΗ και «λουκέτο» στο Αμύνταιο

Χατζηδάκης: Μείωση εργαζομένων στη ΔΕΗ και «λουκέτο» στο Αμύνταιο

Έως το Δεκέμβριο θα γίνει γνωστό το χρονοδιάγραμμα για την εξυγίανση της ΔΕΗ τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο αρμόδιος υπουργός ΠΕΚΑ, Κωστής Χατζηδάκης. Ο ίδιος τόνισε ότι θα γίνει μείωση προσωπικού και κλείσιμο λιγνιτικών μονάδων αρχής γενομένης από τη μονάδα του Αμύνταιου.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας, οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ είναι σήμερα 17.000, θα μειωθούν λόγω απολιγνιτοποίησης και άλλων διαθρωτικών αλλαγών, κι αυτό θα δώσει ανάσα στην εταιρεία.

«Όταν λέμε μεταρρυθμίσεις αυτές θα πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά. Δεν μπορεί η ΔΕΗ να ανταγωνιστεί τους απέναντι όταν πηγαίνει με τον αραμπά. «Τα παιδιά του ΟΤΕ δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού σε σχέση με τα παιδιά που θέλουν να δουλέψουν τη ΔΕΗ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Ο νεοπροσλαμβανόμενος θα αμείβεται με όρους αγοράς» ξεκαθάρισε ο υπουργός. Η επιχείρηση θα κάνει την προκήρυξη για τις προσλήψεις και ο ΑΣΕΠ θα κάνει έλεγχο νομιμότητας, διευκρίνισε.

Μεταξύ των μέτρων που ανακοινώσε η κυβέρνηση είναι η κατάργηση του εκπτωτικού τιμολόγιου όπως ίσχυε μέχρι σήμερα για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους της ΔΕΗ οι οποίοι είχαν έκπτωση 75% στο συνολικό τιμολόγιο. Επίσης, διατηρείται σε ποσοστό 5% η έκπτωση στους συνεπείς καταναλωτές.

«Η ΔΕΗ έχει βγάλει τη μύτη της έξω από το νερό, το λέει και ο ορκωτός ελεγκτής» είπε στην αρχή της παρέμβασής του.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ