Η Λαγκάρντ προειδοποιεί τους «27» για «χτύπημα» στις αγορές αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία

Η Λαγκάρντ προειδοποιεί τους «27» για «χτύπημα» στις αγορές αν δεν καταλήξουν σε συμφωνία

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Κριστίν Λαγκάρντ προειδοποίησε τους ηγέτες της ΕΕ ότι αν δεν καταλήξουν σε μια συμφωνία σχετικά με το πακέτο στήριξης των οικονομιών, πιθανώς να προκαλέσουν την αναταραχή των αγορών, κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, η οποία πραγματοποιείται μέσω βιντεοδιάσκεψης.


Σύμφωνα με αξιωματούχους, η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι «η οικονομία (σ.σ. της ΕΕ) βιώνει μια δραματική πτώση». Τόνισε, επίσης, ότι η οικονομία της ευρωζώνης οδεύει προς «απότομη μείωση» της τάξης περίπου του 13% το δεύτερο τρίμηνο και επανέλαβε τις προβλέψεις της τράπεζας για μείωση του ΑΕΠ κατά 8,7% το 2020 και ανάκαμψη κατά 5,2% το 2021.

Υπογράμμισε ότι οι πλήρεις επιπτώσεις της χειρότερης οικονομικής κάμψης της ΕΕ δεν έχουν ακόμα αποτυπωθεί στην αγορά εργασίας και ότι η ανεργία στην ευρωζώνη μπορεί να φθάσει στο 10%, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η σύνοδος των αρχηγών-κρατών και κυβερνήσεων των 27 άρχισε στις 11:00 (ώρα Ελλάδας) με κεντρική θεματική την ανασυγκρότηση των οικονομιών στην Ε.Ε., οι χώρες-μέλη της οποίας θρηνούν πάνω από 100.000 νεκρούς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και είναι αντιμέτωπες με ύφεση που δεν αποκλείεται να απειλήσει τη συνοχή, τη σταθερότητα και την παγκόσμια θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κεντρικό θέμα στην ατζέντα της συνόδου αποτελεί η σύσταση του Tαμείου ανάκαμψης των 750 δισ. ευρώ.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS