Κοροναϊός: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ – Αναλυτικά η λίστα με τους δικαιούχους

Κοροναϊός: Ποιοι θα πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ – Αναλυτικά η λίστα με τους δικαιούχους

Πέρα από τα μέτρα προστασίας των πολιτών η ελληνική κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια της κρίσης του κοροναϊού.

Μάλιστα στο χθεσινό του διάγγελμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε και άλλες ομάδες που θα πάρουν το έκτακτο επίδομα των 800 ευρώ, που μετά την τελευταία ενημέρωση των αρμόδιων υπουργών Οικονομικών, Εργασίας και Ανάπτυξης, Χρήστο Σταίκούρα, Γιάννη Βρούτση και Άδωνι Γεωργιάδη αντίστοιχα ξέραμε.

Ο κ. Μητσοτάκης ακόμη ξεκαθάρισε πως το δώρο Πάσχα θα δοθεί στο ακέραιο, ενώ το ίδιο δώρο θα δοθεί ως επιβράβευση και στους εργαζόμενους στον χώρο της Υγείας. Μοναδικός αστερίσκος για την καταβολή του δώρου είναι ο χρόνος αφού μεγάλες πιθανότητες υπάρχουν να καταβληθεί μαζί με το επίδομα αδείας του καλοκαιριού, με τους εργαζομένους να λαμβάνουν επί της ουσίας έναν επιπλέον ολόκληρο μισθό.

Ποιοι άλλοι θα λάβουν το έκτακτο επίδομα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε χθες πως στο γκρουπ των δικαιούχων του έκτακτου επιδόματος των 800 ευρώ, μπαίνουν και άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Συγκεκριμένα εντάσσονται:

Όλοι όσοι απολύθηκαν από 1ης Μαρτίου και μέχρι προχθές στις 17 Μαρτίου, όταν και ανακοινώθηκε ότι απαγορεύονται οι απολύσεις.
Οσοι εξαναγκάσθηκαν να υποβάλουν παραίτηση από 1ης Μαρτίου και μέχρι προχθές στις 17 Μαρτίου.
Εργαζόμενοι ξενοδοχείων, η λειτουργία των οποίων ανακοινώθηκε χθες πως σταματάει έως το τέλος Απριλίου
Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που πλήττονται, αλλά δεν έχουν κλείσει και συνεχίζουν. Αυτοί θα λάβουν τον έκτακτο μισθό των 400 ευρώ. Προϋπόθεση ο εργοδότης να τους έχει θέσει σε αναστολή τη σύμβαση.
«Έκτακτο επίδομα Πάσχα» θα δοθεί σε γιατρούς και νοσηλευτές (στους ανθρώπους με τις πράσινες και λευκές μπλούζες, είπε ο πρωθυπουργός), στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία της χώρας, αλλά στους υπαλλήλους στην Πολιτική Προστασία για όσα έχουν κάνει τις ημέρες που η χώρα δοκιμάζεται από τον κοροναϊό.
Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυταπασχολούμενοι θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου. Αναλυτικά πάντως θα ξεκαθαρίσει σήμερα ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι. Και αυτοί πάντως θα δικαιούνται αναστολή πληρωμών φόρων και τραπεζικών δόσεων.
Η παραπάνω ομάδα έρχεται να ολοκληρώσει την πρώτη ομάδα δικαιούχων των 800 ευρώ που είχε ανακοινωθεί την Τετάρτη από τους υπουρηούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Ποια ήταν η πρώτη ομάδα δικαιούχων:

Μέσω «Εργάνης» οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων που έκλεισαν με κρατική εντολή λόγω κοροναϊού θα μπορούν να λάβουν τα 800 ευρώ, ποσό που καλύπτει το διάστημα 15 Μαρτίου-30 Απριλίου και δίνεται έναντι του μισθού, που ο εργοδότης δεν οφείλει λόγω ανωτέρας βίας.
Εξαιρούνται αυτοί που εργάζονται εξ αποστάσεως, αυτοί που διατελούν σε πάσης φύσεως νόμιμη άδεια και το προσωπικό ασφαλείας.
Η ειδική αποζημίωση των 800 ευρώ θα καλύψει και τους ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενους με μεγάλη μείωση του τζίρου, που οφείλεται στον κοροναϊό.
Το μέτρο αυτό αφορά περίπου 500.000 εργαζομένους, ενώ το κράτος καλύπτει πλήρως τα ασφαλιστικά δικαιώματα, συνταξιοδοτικά και υγείας, τις ασφαλιστικές τους εισφορές, με βάση το σύνολο του ονομαστικού τους μισθού και όχι μόνο βάσει αυτού του έκτακτου επιδόματος.

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Παρασκευής αναμένεται νέα συνέντευξη Τύπου των αρμόδιων υπουργών κατά τη οποία θα ξεκαθαρίσει και η διαδικασία μέσω Εργάνης για λάβουν το επίδομα όλοι οι δικαιούχοι.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS