Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα φοιτητικά ενοίκια και τα μισθώματα επιχειρήσεων

Κορωνοϊός: Τι ισχύει με τα φοιτητικά ενοίκια και τα μισθώματα επιχειρήσεων

Η κυβέρνηση έσπευσε να λάβει οικονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του κορωνοϊού, όπως η έκπτωση στα ενοίκια.

Οσο εξελίσσεται η κατάσταση το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σε αλλαγές και βελτιώσεις στα μέτρα στήριξης, ωστόσο υπάρχουν ακόμα κάποια ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι, όπως τα φοιτητικά ενοίκια.

Ως γνωστόν, με τα μέτρα στήριξης που εφαρμόζονται, προβλέπεται έκπτωση 40% στο μίσθωμα των εργαζομένων που βρέθηκαν στον «αέρα», αλλά μόνο για την κύρια κατοικία. Δυστυχώς, χιλιάδες νοικοκυριά επιβαρύνονται, όμως και με το ενοίκιο των παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη κι αυτό το βάρος, επί του παρόντος, θα πρέπει να συνεχίσουν να το σηκώνουν παρά τις ανατροπές στον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Η έκπτωση ενοικίου είναι προβληματική και για μεγάλη μερίδα επιχειρήσεων. Η εστίαση έχει μπει προ πολλού στον «πάγο» και το μόνο που λειτουργεί είναι το delivery και το take away, αλλά η σύγκριση του τζίρου προ και μετά το lockdown είναι αποκαρδιωτική.

Παρά ταύτα, όλες αυτές οι μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις δεν δικαιούνται, επί του παρόντος, την έκπτωση του 40% στο μίσθωμα, καθώς αυτή ισχύει μόνο για επιχειρήσεις που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους μετά από κυβερνητική εντολή.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ