Λαγκάρντ για Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους

Λαγκάρντ για Ελλάδα: Μεταρρυθμίσεις και αναδιάρθρωση χρέους

Τις προϋποθέσεις για να παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα επανέλαβε σε συνέντευξή της σε τρεις δημοσιογράφους της Leading European Newspapers Association η επικαφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το Ταμείο θα συμμετέχει στο πρόγραμμα η κυρία Λαγκάρντ εξηγεί ότι «αυτό είναι εφικτό αν νομοθετηθούν και εφαρμοστούν σημαντικές μεταρρυθμίσεις και αν αναδιαρθρωθεί το χρέος προκειμένου να συμβαδίζει με την ανάλυση χρέους. Και για το πρώτο έχουμε δει πρόοδο.

Διευκρινίζει, επίσης, ότι το ύψος της οικονομικής δέσμευσης του ΔΝΤ δεν είναι απαραίτητα η σημαντικότερη συνεισφορά του Ταμείου. «Είναι περισσότερο η πειθαρχία, η ακεραιότητα και η εξείδικευσή μας μετά από τόσα χρόνια που έχουν μεγαλύτερη αξία για τους Ευρωπαίους» προσθέτει η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ.

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές το τι ζητά το ΔΝΤ η κυρία Λαγκάρντ στην ερώτηση αν το Ταμείο δεν θα συμμετέχει χωρίς προηγούμενη αναδιάρθρωση του χρέους απαντά: Αν το ελληνικό χρέος δεν είναι βιώσιμο σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ και στη βάση λογικών παραμέτρων δεν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα».

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ