«Μαύρη Παρασκευή» για Wall Street και Ευρώπη

«Μαύρη Παρασκευή» για Wall Street και Ευρώπη

Στο έλεος του κορωνοϊού τα χρηματιστήρια και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, με τις αμερικανικές μετοχές στη Wall Street να υποχωρούν πάνω από 2%. Βαθύ κόκκινο και στα ταμπλό της Ευρώπης, καθώς φουντώνουν οι ανησυχίες ότι η επιδημία του κορωνοϊού θα εκτροχιάσει την παγκόσμια ανάπτυξη. Σε ελεύθερη πτώση οι μετοχές των πετρελαϊκών, ακολουθώντας τη «βουτιά» των τιμών του πετρελαίου.

Στη Wall Street, S&P 500 και τεχνολογικός Nasdaq υποχωρούσαν πάνω από 2%, ενώ απώλειες κατέγραφε και ο Dow Jones, παραμένοντας σε αρνητικό έδαφος για δέυτερη διαδοχική συνεδρίαση. Μέσα στο τελευταίο 48ωρο ο S&P 500 έχασε σχεδόν 6% και όλα τα κέρδη που είχε εξασφαλίσει στη διάρκεια μιας εβδομάδας πολύ έντονων ανατροπών.

Απώλειες και στην Ευρώπη, με τον πανευρωπαϊκό STOXX 600 να κλείνει με πτώση 3,6% και τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να κάνουν βουτιά 5,5%.

Πτώση πάνω από 3% σε Φραγκφούρτη, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 3,62%. Απώλειες πάνω από 4% για τον CAC-40 του Παρισιού, ενώ στο Μιλάνο, ο FTSE MIB υποχώρησε 3,5%.

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ       ΕΛΛΑΔΑ       ΚΟΣΜΟΣ      ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ      ΥΓΕΙΑ      ΖΩΗ      ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ      ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ      ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ      SCIENTECH

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ