Moody's: Θετική προοπτική, αλλά όχι ακόμη επενδυτική βαθμίδα για την Κύπρο

Moody's: Θετική προοπτική, αλλά όχι ακόμη επενδυτική βαθμίδα για την Κύπρο

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s αναβάθμισε την προοπτική της κυπριακής οικονομίας από σταθερή σε θετική, διατηρώντας την αξιολόγηση στο Ba2, δηλαδή δύο βαθμίδες κάτω από την επενδυτική κατηγορία.

Ο αμερικανικός οίκος αναγνωρίζει τη συνεχιζόμενη βελτίωσης της ποιότητας των στοιχείων ενεργητικού στον τραπεζικό τομέα, όπως και την δημοσιονομική σταθεροποίηση της χώρας. «Οι δράσεις πολιτικής από την κυβέρνηση και οι δράσεις των τραπεζών είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε επιπλέον μεγάλη μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων τους επόμενους 18 μήνες», αναφέρει ο Μοοdy’s, υπενθυμίζοντας πως το ποσοστό των κόκκινων δανείων έχει υποχωρήσει στο 30,6% από 49,8% τον Μάιο του 2016.

Στο δημοσιονομικό πεδίο, εκτιμά ότι «τα μεγέθη του κυπριακού χρέους βελτιώνονται με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι εκτιμάτο προηγουμένως». Ο αντίκτυπος της εξυγίανσης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας στο δημόσιο χρέος ήταν λιγότερο έντονος, αυξάνοντας τελικά το δείκτη χρέους προς ΑΕΠ στο 102,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμηση του οίκου που ανέβαζε τον δείκτη χρέους στο 107%.

Σημειώνεται πάντως ότι είναι ο μόνος από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης, που διατηρεί το αξιόχρεο της Κύπρου κάτω από την επενδυτική κατηγορία.

 

googlenews

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

 
 
 

 

logo m

 

 


©2024 YSTEROGRAFONEWS - ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ  ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


© 2014-2024 YSTEROGRAFO NEWS